İncir Reçeli

AAmaan

Global Mod
Global Mod
İncir Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg incir
  • 1 paket gelier şekeri (500 gr)
  • Yarım limon
İsteğe bağlı

  • 1 çay kasığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı vanilya aroma
Doldurmak için

  • Kavanoz
İncir Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Incirleri yıka, saplarını kes ve bütün incirleri küp küp doğrayıp tencereye aktar.
  2. Limon kabuğunu rendele ve limon suyunu sıkıp ek et. “gelier şekerini” ilave et.
  3. Hepsini kayanayana kadar ağır ateşde ısıt.
  4. Kaynamaya başlayınca 3 dk kaynat. Altını kapat ve direk sıcak sıcak kavanozlara ek et, ve kapaklarını kapat.
  5. Kavanozu baş üstü dik, bu biçimdelikle vakum olmasını sağlayacaktır. Biraz ılıdıkdan daha sonra kavanozları geri çevir.
  6. İsteğe göre tarçın ve vanilya aroma kaynamaya başlarken ek edile bilinir.
  7. Ben bu tarifide yaptım, ve tadına yakıştı.Afiyet olsun.
İncir Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı