İki Dakikada En Sert Yumurta Beyazı Ve Püf Noktaları

AAmaan

Global Mod
Global Mod
İki Dakikada En Sert Yumurta Beyazı Ve Püf Noktaları Tanımı İçin Gereçler

  • 3 yumurta akı
  • 1 çay kaşığının ucuyla tuz
  • 1 mikser ve çırpma teli
İki Dakikada En Sert Yumurta Beyazı Ve Püf Noktaları Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Evvel yumurta beyazlarını sarılarından ayıralım.
  2. Hiç sarı kalmayacak biçimde bir damla dahi olsa yumurta beyazı mızın kıvamı tutmaz.
  3. Yumurta beyazımızı cam kuru kaba alalım.
  4. Bir fiske tuzunu koyup.
  5. Dolabın buzluk kısmında yirmi dakika kadar. Bekletelim.
  6. Benim yumurta beyazlarım hafifçeten buz tutmuştu onu için daha çabuk olur.
  7. Mikserin yavaş ayarı ile başlayıp 1 dakika daha sonra süratli ayarına geçelim o esnada yumurta beyazı mız tutmuş olacaktır.
  8. Mikser imiz yoksa çırpıcı ile de olur lakin biraz müddeti uzar.
  9. Katılaşan ve tutan yumurta ve beyazımızı istediğimiz pastalarımız ve keklerimiz de kullanabiliriz.
  10. Yumurta ve beyazımızı hayli bekletmeden ve dolaba yeniden koymadan çabucak kullanmamız daha düzgün olur. Yoksa sulanma yapar deneyenlere şimdiden kolay gelsin.
Her çeşit kekin üzerine ortasına olur, dileğe bağlı

İki Dakikada En Sert Yumurta Beyazı Ve Püf Noktaları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı