Güneşte Kurutulan Domates Salçası

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Güneşte Kurutulan Domates Salçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 12 kg uzun domates
  • 100-150gr kaya tuzu
  • Zeytinyağı
Güneşte Kurutulan Domates Salçası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle domates salçası yaparken kesinlikle uzun domatesler tercih edin. Daha az su çıkacak daha etli olup daha fazla salça çıkmasına sebep olacaktır.
  2. Domatesleri yıkayın çürükleri var ise alın 4’e yahut 6’ya yahut 8’e bölerek plastik bidonların içerisine yerleştirin. Domatesleri yerleştirirken ortalara birer ikişer yemek kaşığı kaya tuzu ekleyin.
  3. Bir de onları dondurduktan daha sonra dilerseniz kapağı açık yahut kapalı bir biçimde oda ısısında 2 gece bekletin.
  4. İki gecenin sonunda domates acı suyunu salmış olacak ve yumuşamış olacaktır. Domatesin suyunu güzelce süzdürün üzerinde kefler oluşmuşsa onlar da gidecektir.
  5. hemen sonrasında süzdürdüğünüz domatesleri blenderdan geçirin. Blenderdan geçirdiğiniz vakit biraz yapacağınız süzdürme süreci fazlaca kolay gerçekleştirilecektir. tıpkı vakitte çok fazla domates salçası çıkacak.
  6. Blenderdan geçirdiğiniz domatesleri bir makarna süzgecinden yahut çelik bir elekten geçirin. Bastırarak düzgünce domatesin özünden faydalanalım. Benim domateslerimden yalnızca bir avuç dolusu posa çıktı.
  7. Artık elediğimiz domatesleri de ince ince olacak biçimde tepsilere dökelim.
  8. Tepsilere fazlaca kalın dökerseniz kuruma müddeti uzayacaktır. Tüm süzdüren domatesleri tepsilere döktükten daha sonra güneş goren bir balkona yahut bir terasa tepsilerinizi yerleştirin gidip gelip salçanızı karıştırın.
  9. Eğer bidonlara az tuz döktüyseniz birer yemek kaşığı her bir tepsiye kaya tuzu ve zeytinyağı ekleyin.
  10. Salça üretimi için toplamda 100-150 gram kaya tuzu kullanıyoruz. Salçanızı kesinlikle ağır güneş alan ortamda kurutun. Benim balkonum 9’dan öğle 2’ye kadar güneş oluyor toplamda 3 günde suyunu çekmişti. 3 gün daha güneşte olgunlaştırdım ve toplamda neredeyse bir haftada salçam yenmeye hazır olmustur.
  11. Geceleri salçanızı balkondan içeriye alın yahut üzerine sineklik yahut ince bir tül kapatarak ölçmenizi tavsiye ederim.
  12. Kuruma etaplarında daima gelip giderek salçanızı karıştırın. Tepsideki ölçüler azaldıkça birbirine aktararak yanmadan kurumasını sağlayın.
  13. Bir haftanın sonunda artık salçamız yeterlice suyunu çekmiş yenmeye hazır hale gelmiş olacaktır. Olgunlaşan salçalarınızı kavanoza doldurup üzerine bir ölçü yağ döküp hava almamasını sağlayın.
  14. Ev imali mis üzere domates salçası 2 yıl boyunca serin ortamda bozulmadan duracaktır. Salçanızı yaparken kesinlikle ve kesinlikle kaya tuzu kullanın sofralık tuz katiyen olmaz. Tanımını görüntü olarak izlemek isterseniz hepinizi kanalıma bekliyorum.
Güneşte Kurutulan Domates Salçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı