Güç istasyonu DJI Power 1000 testte: sessiz, güçlü ve drone süper şarj cihazı

sıcakkafa

Yeni Üye
Güç istasyonları, hareket halindeyken 230 volt tüketicilere ve USB aygıtlarına güç sağlayan, soketli mobil güç depolama cihazlarıdır. Yaklaşık 1000 Wh, 2400 Watt'a kadar sürekli çıkış ve yalnızca 13 kg civarındaki ağırlığıyla DJI Power 1000, 900 Euro'dan başlayan fiyatlarla günlük kullanım için özellikle uygun bir modeldir. Powerstation'ın özel bir özelliği, üreticinin drone pillerini bir adaptör kullanarak rekor sürede şarj edebilmesidir. Rakip cihazların aksine, bu elektrik santrali otomatik olarak bir güneş enerjisi jeneratörü değildir. Pili güneş enerjisi ve güneş paneli yardımıyla şarj etmeyi planlamıyorsanız, ilgili işlev olmadan mobil prizi alabilirsiniz.





Testten öne çıkanlar





Güvenilir şekilde çalışan temel işlevler ve güvenlik işlevlerinin yanı sıra, Power 1000 test edilirken olumlu olarak öne çıkan birkaç nokta daha var.




  • Her şeyden önce, düşük hacimden etkilendik
  • Elektrik santrali mobil boyutlarına rağmen çok yüksek performans sunuyor
  • DJI drone'lar bir adaptör kullanarak rekor sürede şarj olabiliyor
  • Uzun ömürlü LiFePO4 piller kullanılmaktadır
  • Prizdeki şarj gücü ayarlanabilir
  • Hızlı şarj özelliği sayesinde sadece 70 dakikada şarj edilebiliyor.
  • Fısıltı sessizliğinde çalışıyor
  • USB, USB-C PD aracılığıyla 140 watt'a kadar güç sağlar
  • Bir UPS işlevi de entegre edilmiştir


Cebindeki parayla ne kadar alabilirsin?





Yayınlanmadan kısa bir süre önce Powerstation P1000, yalnızca talimatlarla ve prizde şarj etmek için güç kablosuyla birlikte gelir. DJI, aksesuar olarak yalnızca pratik bir koruyucu çanta içeriyordu, ancak isteğe bağlı olarak temin edilebilen çok sayıda adaptörden biri yoktu – utanç verici. Daha sonra daha fazlası.




Power 1000'in tasarımı tutarlı görünüyor ancak çok yenilikçi değil. İşçilik yüksek kalitede; burada hiçbir şey gıcırdamıyor, tuşların üzerindeki baskı noktaları net bir şekilde tanımlanmış ve ekran, 50'den fazla ayrı testte elde edilen en parlak ekranlardan biri. Aktif giriş ve çıkışlara ek olarak güç, yüzde cinsinden kalan kapasite ve sürekli güçte hesaplanan kalan çalışma süresi görüntülenir. Güç istasyonu 45 × 23 × 23 cm boyutlarıyla hâlâ yeterince kompakttır ve yaklaşık 13 kg ağırlığıyla iki yan tutamak kullanılarak kolayca taşınabilir.











Tüketicileri bağlamak için 2400 watt'a kadar çıkışa sahip iki Schuko soketi ve 140 watt'a kadar dört USB bağlantı noktası (2x USB-A, 2x USB-C) bulunmaktadır. Aksi takdirde yalnızca güç kablosu girişi ve daha önce görmediğimiz iki bağlantı noktası vardır. DJI, SDC ve SDC-lite bağlantı noktalarını çağırır ve bunları ek aksesuarları bağlamak için kullanır.




Örneğin 12 voltluk bir adaptör var, çünkü Power 1000'de bir soğutma kutusu veya benzeri bir şeyi bağlamak için klasik bir 12 voltluk bağlantı (sigara çakmağı) bulunmuyor. Arabanızdaki elektrik santralini şarj etmek istiyorsanız başka bir adaptöre ihtiyacınız olacak. Eğer santral prizden uzakta bir güneş paneli üzerinden şarj edilecekse bu portlara bağlanabilecek bir MPPT modülüne ihtiyaç duyulmaktadır. DJI'ın güncel drone'unu kullanıyorsanız çeşitli hızlı şarj adaptörleri alacaksınız. Drone pilleri rekor sürede şarj oluyor. Normal bir şarj cihazı kullanmak yerine SDC adaptörü kullanarak şarj etmek, yaklaşık üçte bir oranında tasarruf sağlar.











Özel bir özellik, elektrik santralinin elektrik şebekesi ile tüketici arasına bağlandığı entegre UPS işlevidir. Burada Power 1000 daha sonra geçiş modunda çalışır. Pil doluysa, akım yalnızca onu korumak için içinden geçer. Birkaç saniye, dakika veya hatta saatlerce süren bir elektrik kesintisi olması durumunda, elektrik santrali saniyenin çok küçük bir kısmında dahili güç depolama birimine geçiş yapar. Bağlantılı tüketiciler hiçbir şeyi fark etmiyor ve sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Geçiş süresinin çok kısa olması sayesinde evdeki prizlerin sigortasını attıktan sonra bilgisayarımız ve 3D yazıcımız sorunsuz çalışmaya devam etti.





Power 1000'i nasıl şarj edersiniz?





Bu güç istasyonu başlangıçta yalnızca prizdeki güç kablosu kullanılarak şarj edilir. Şarj gücü, kaydırmalı anahtar kullanılarak 1200 watt'tan 600 watt'a kadar sınırlandırılabilir. Pilleri çakmak veya fotovoltaik kullanarak doldurmak istiyorsanız öncelikle uygun adaptörlere ihtiyacınız vardır. Uzun şarj süresi nedeniyle, yalnızca istisnai durumlarda arabada şarj etmenizi öneririz. Güçlü bir güneş paneli üzerinde şarj etmek çok daha heyecan verici olurdu ancak MPPT adaptörünün olmaması nedeniyle ne yazık ki bunu test edemedik. Teorik olarak iki adaptörle 800 watt'a kadar güneş enerjisi elde etmek mümkündür; ancak bireysel paneller maksimum 200 Wp çıkışa sahip olabilir. Güneş ışığı ve daha büyük bir panel ile prizden uzakta yönetilebilir şarj süreleri gerçekçi olacaktır. Bununla birlikte, MPPT adaptörleri artı ilgili PV panelleri yaklaşık 60 Euro ekstra maliyete sahiptir. En iyi mobil PV paneller listemizde en iyi mobil panelleri sunduk.











Evinizdeki prizden şarj ederseniz ve maksimum şarj gücünü 1200 watt olarak ayarlarsanız yüzde 0'dan yüzde 100'e şarj olması yalnızca 70 dakika sürüyor. Doğrudan cihazda sessiz bir uğultu sesi duyabilseniz de Power 1000 herhangi bir ses çıkarmaz. 600 watt'lık azaltılmış çıkış sayesinde şarj işlemi, örneğin kamp alanları gibi düşük güçlü prizlerde de çalışır.




Bu kısa şarj süresiyle Power 1000, elektrik santralleri arasında hızlı şarj şampiyonudur. Çoğu zaman, özellikle ucuz cihazların şarj gücü azdır ve daha düşük kapasitelerine rağmen önemli ölçüde daha uzun sürer. Benzer kapasiteye ve hızlı şarj işlevine sahip pahalı elektrik santralleri bile yaklaşık 20 dakika daha uzun sürüyor.





DJI Power 1000 ne işe yarar?





2400 watt'a kadar kalıcı toplam çıkışa sahip bu elektrik santrali çoğu elektrik tüketicisi için uygundur. Evimizde daha yüksek başlangıç akımına sahip yalnızca bir veya iki cihazımız var. Elektrikli motorlu testereler, el tipi daire testereler ve masa testereleri ile yapılan pratik testlerden sonra performansını doğrulayabiliriz. Su ısıtıcımız, ekmek kızartma makinemiz ve mikrodalga fırınımız da Power 1000'de çalışıyor. Aşırı yük korumasını tetiklemek için, 3000 watt'ın çok üzerinde bir başlangıç akımına sahip eski çapraz kesim testeremiz gibi daha sert silahlara başvurmamız gerekiyor. Bu, dahili koruma mekanizmasını anında güvenilir bir şekilde tetikler, bu da 230 volt prizlerin kapatılmasına ve kısa bir alarma yol açar.




Cihazların pilleri bitene kadar elektrik santralinde ne kadar süre çalıştırılabileceği tüketicilerin performansına bağlıdır. 1.800 watt'lık bir kamp ocağı gibi güçlü cihazlar, Power 1000'de yalnızca yarım saatten biraz daha kısa bir süre çalışabilir. Öte yandan, bir soğutma kutusu neredeyse 10 saat boyunca çalıştırılabilir. Ancak bu kadar yüksek bir verim ve verime her zaman ulaşılamaz çünkü güçlü 230 volt tüketicilerde ve doğru akım çıkışları kullanıldığında kayıplar yalnızca bu kadar düşüktür. İnvertörün kayıpları uzun bir süre boyunca önemli ölçüde daha belirgindir. Az güce ihtiyacınız varsa, kayıplar biraz daha düşük olduğundan 12 volt çıkışlı adaptörü kullanmak daha iyidir. Bütün santrallerde durum böyle.




Bu nedenle üç kapasite testimizde farklı performans seviyelerine sahip farklı tüketiciler kullanıyoruz. Yüksek yükte 900 watt'lık başka bir santrali şarj ederken 1024 Wh nominal kapasitenin neredeyse yüzde 91'ini, dolayısıyla 932 Wh civarında çıkarabiliyoruz. Bu ortalamanın üzerinde bir değerdir. Ortalama çıkışı yaklaşık 400 watt olan bir PC iş istasyonunda yapılan testte, pillerden yaklaşık yüzde 84 veya 861 Wh çıktık. Bu sonuç ortalamadır; genellikle yüzde 80 ila 85 oranında kullanılabilir enerjiden bahsederiz. Verimlilik, yalnızca 200 watt civarındaki güç tüketimiyle son çalıştırmada en kötü seviyededir. Burada ancak yüzde 79'unu (808 Wh) kullanabiliyoruz.











Testler sırasında koruyucu çantanın oldukça pratik olduğu ortaya çıktı. Çanta tek elle taşınabilmesinin yanı sıra yağmura ve kire karşı da koruma sağlar. Çantanın kullanım sırasında yan tarafa açılabilmesi ısı dağılımını da sağlar.





DJI güç istasyonunun sesi ne kadar?





Yüksek değil, yalnızca yanlarına oturursanız duyabilirsiniz. Bu güç istasyonu fısıltı kadar sessiz kalır ve yalnızca düşük ve orta yüklerde değil. Yaklaşık 20 derecelik oda sıcaklığında 900 watt'ın üzerinde sürekli çıkışa rağmen Power 1000'in sesi neredeyse hiç duyulmuyor. Yaklaşık 20 dakika sonra fanlar biraz açılsa da, ses seviyesini cep telefonu kullanarak ölçmek hala mümkün değil – 900 watt'ta bile bahçedeki kuşların sesi, havalandırmanın sessiz hışırtısından önemli ölçüde daha yüksek. 1300 watt'ın üzerindeki yüklerde fanlar biraz daha açılır, ancak bağlı tüketicilerin tümü önemli ölçüde daha yüksek ses çıkarır ve bu da ölçümleri engeller.











Bu, Power 1000'i oturma odaları ve hatta yatak odaları için bile uygun olan birkaç elektrik santralinden biri haline getiriyor. Çadırda veya karavanda da iyi görünmelidir.





Fiyat ve alternatifler





Piyasaya sürüldüğünde, DJI Power 1000'in üreticiden fiyatı yaklaşık 1000 Euro'dur; bu şu ana kadar ucuz değil ama yine de iyi. Power 1000 Amazon'da 900 Euro'dan satışa sunuluyor. Ama ne yazık ki bu yeterli değil. Pratik taşıma açısından çanta bedeli ilave edilir. Bir güneş panelinde şarj etmek istiyorsanız bir veya iki MPPT adaptörüne de ihtiyacınız vardır ve en kötü durumda, drone pilotlarının çeşitli drone'larını hızlı bir şekilde şarj etmek için birkaç kabloya ihtiyacı vardır. 120 watt'lık panel ve MPPT şarj kontrol cihazından oluşan sette Power 1000'in maliyeti 1.350 Euro'ya çıkıyor. 3 panelli paketin fiyatı 1955 Euro, kablolar ve adaptörlerin fiyatı ise 20 ile 60 Euro arasında.




Drone'lar için hızlı şarj fonksiyonu ve Powerstation'ın rekor şarj süresi söz konusu olduğunda şu anda Power 1000'in alternatifi bulunmuyor.





Çözüm





Günlük kullanıma uygun, güçlü ve sessiz bir güç istasyonu arıyorsanız DJI Power 1000'den kaçınamazsınız! Drone pillerini hızlı bir şekilde şarj etmek isteyen herkese de burada tavsiye edilir. 12 volt adaptörlerin, dronlar için hızlı şarj kablolarının ve solar şarj için MPPT kontrol cihazlarının otomatik olarak teslimat kapsamına dahil edilmemesi çok yazık.