Giresun Üniversitesi 3 Emekçi Alacak

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Giresun Üniversitesi 3 Emekçi Alacak
Giresun Üniversitesi Rektörlüğünden:

KALORİFER ATEŞÇİSİ ALIM İLANI

Giresun Üniversitesi Rektörlüğü bağlı ünitelerinde çalıştırılmak üzere; 657 sayılı Kanunun 4/D unsuru, 4857 sayılı iş Kanunu ve “Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Emekçi Alınmasında Uygulanacak Metot ve Temeller Hakkında Yönetmelik ile Yurtarasında İşe Yerleştirme Hizmetleri Hakkında Yönetmelik” kapsamında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla Süreksiz Personel statüsünde Kalorifer Ateşçisi (Katı ve Sıvı Yakıt) alımı yapılacaktır.

Geçici personel takımlarına ait ilan, İŞ-KUR internet sitesi üzerinden yayımlanacaktır. Müracaat kurallarını taşıyan adaylar, İŞKUR internet sitesinden (https://esube.iskur.gov.tr) internet adresi üzerinden “İş Arayan” linkine TC kimlik numarası ve şifresi ile giriş yaparak), e-Devlet ve ALO 170 sınırı üzerinden müracaat yapacaktır. Vilayet Müdürlükleri/Hizmet Merkezi Müdürlüklerinden şahsen müracaat alınmayacaktır.


I-GENEL AÇIKLAMALAR VE MÜRACAAT ŞARTLARI

1. 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye’de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş yahut İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine Ait Kanun kararları gizli kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak.

2. 18 yaşını tamamlamış olmak.

3. Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı cürümler, anayasal tertibe ve bu nizamın işleyişine karşı hatalar, ulusal savunmaya karşı hatalar, Devlet sırlarına karşı hatalar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, itimadı berbata kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, hatadan kaynaklanan malvarlığı bedellerini aklama yahut kaçakçılık hatalarından mahküm olmamak.

4. Ulusal Güvenlik Kurulunca Devletin ulusal güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum yahut kümelere ya da terör örgütlerine üyeliği, mensubiyeti yahut iltisakı veya bunlarla irtibatı bulunmamak.

5. Terör örgütleriyle aksiyon birliği içerisinde olmamış, bu örgütlere yardım etmemiş, kamu imkan ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanmamış ya da kullandırmamış, bu örgütlerin propagandasını yapmamış olmak.

6. Kamusal hakları kullanmaktan mahrum bırakılmamış olmak.

7. bakılırsavini devamlı yapmaya mahzur olabilecek sıhhat sorunu (Ruhsal ve fiziksel) olmamak.

8. Askerliğini yapmış olmak.

9. Rastgele bir toplumsal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık yahut malullük aylığı almıyor olmak.

10. Müracaatlarda adayların Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan birinci yerleşim yeri adresi dikkate alınacaktır. Son 6 aydır işgücü talebinin açık olduğu ilçede ikamet edenlerin müracaatları geçerli kabul edilecektir.


11. Müracaat koşullarını taşımadığı anlaşılan adayların müracaatları alım sürecinin her etabında reddedilecektir.

12. ilan edilen takımlara müracaat kararında atanmaya hak kazanan adaylar 4857 sayılı iş Kanunu kararları çerçevesinde muhakkak periyodik (geçici) olarak istihdam edecektir.

13. Kamu Kurum ve Kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca misyonundan yahut meslekten ihraç edilenlerin müracaatları kabul edilmeyecektir.

14. Başka konularla ilgili mevzuat/yönetmelik kararlarına göre hareket edilecektir.

II- ÖZEL ŞARTLAR

Kalorifer Ateşçisi (Katı ve Sıvı Yakıt) için Aranan Özel Şartlar

1. MEB onaylı Kalorifer Ateşçisi (Katı Yakıtlı) Sertifikası sahibi olmak.

2. En az ilköğretim mezunu olmak.

III- GERÇEĞE TERS BEYAN

Adaylardan, gerçeğe karşıt beyanda bulunduğu tespit edilenler ile kaideleri taşımadığı daha sonradan tespit edilenlerin müracaatları ilan/sınav/goreve başlama sürecinin her etabında idarece sonlandırılabilecektir. Bu şahıslar hakkında Türk Ceza Kanununun ilgili kararları uygulanmak üzere, Cumhuriyet Başsavcılığına cürüm duyurusunda bulunulacaktır.

Yerleştirme kararı atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan adaylar ile yanlış, aldatıcı yahut palavra beyanda bulunarak yerleşenlerin atamaları yapılmayacaktır. Sehven yapılmış olsa dahi atama süreçleri iptal edilecektir. Yerleştirildiği takımların nitelik ve kurallarını taşıdığı biçimde istenilen dokümanları müddeti ortasında teslim etmeyen adaylar nazaranve başlatılmayacaktır.

IV- KURA SÜREÇLERİ VE KELAMLI SINAV

1. Kura tarzı ile işe alımlarda kura çekimi, mevzuatına uygun olarak noter huzurunda 07.10.2022 Cuma günü saat 10:30’da Üniversitemiz Şehit Ömer Halisdemir Konferans salonunda yapılacaktır. Adaylar istemeleri halinde kura çekimini izleyebilecektir. Lakin, kura çekimini izlemek isteyen aday sayısının salon kapasitesinden çok olması durumunda salon kapasitesinin elverdiği oranda aday kura çekim salonuna alınacaktır.

2. Kelamlı imtihana alınacak asıl adayların listesi açık iş sayısının dört katı, öncelik hakkına sahip olanların dört katı olarak kura çekimi kararı belirlenir. Kura ile ayrıyeten birebir sayıda yedek adayın isimlerini kapsayan bir liste oluşturulur.

3. Kamu Kurum ve Kuruluşlarına emekçi Alınmasında Uygulanacak Yöntem ve Asıllar Hakkında Yönetmeliğin 17 nci unsurunun 1 inci fıkrasına göre kura kararı belirlenen adaylara kelamlı imtihan yapılacaktır.

4. Kelamlı imtihana katılmaya hak kazanan asıl ve yedek adayların listesi, kelamlı imtihanın gün/saat/yeri, itiraz sonuçları ile öteki her türlü duyurular Üniversitemizin internet sitesinde (www.giresun.edu.tr) duyurulur. Bu duyuru bildirim mahiyetinde kabul edilir ve ilgililerin adresine posta yolu ile ayrıyeten tebligat yapılmaz.

5. Kelamlı imtihan, adayların başvurdukları hizmet alanına ait mesleksel bilgi ve becerilerden, yürütmekle yükümlü olacakları görevlerdeki yetkinliklerini ölçmeye yönelik ve eğitim seviyelerine uygun olarak yapılacaktır.

6. Kelamlı imtihanda tüm adaylar 100 (yüz) tam puan üzerinden pahalandırılacak olup adayların atanmaya temel muvaffakiyet puanı ve muvaffakiyet sıralaması bu puan üzerinden tespit edilecektir.

7. Adaylar yapılacak kelamlı imtihanda sınav komitesince 100 tam puan üzerinden; genel görünüş, genel davranış, bağlantı ve tabir etme yeteneği alanında toplamda 50 puan, istihdam edilecekleri alanla ilgili olarak da mesleksel yeterlilik alanında toplamda 50 puan üzerinden değerlendirileceklerdir. Kelamlı İmtihanda yüz üzerinden en az 60 puan alanlar başarılı sayılacaktır.

8. Muvaffakiyet puanının eşitliği halinde sırasıyla; yaşı büyük olan adaya, yaşlarının tıpkı olması halinde mezuniyet tarihi itibariyle mezuniyet tarihi evvel olan adaya öncelik verilmek suretiyle muvaffakiyet sıralaması belirlenecektir.

9. Kelamlı imtihana katılmayan asıl aday yerine yedek listenin birinci sırasındaki şahıstan başlamak suretiyle devam edilecektir.

10. Kelamlı imtihan puanı en yüksek adaydan başlanmak suretiyle açık iş sayısı kadar asıl ve birebir sayıda yedek aday belirlenecektir.

11. Atanmaya hak kazananlardan vazifeye başlamayan yahut atanma koşullarını taşımadığından nazaranve başlatılamayanların yerine, puan sıralaması temel alınmak suretiyle sıradaki yedek aday başlatılacaktır.

12. Kelamlı imtihana girmeye hak kazandığı biçimde ilan edilen imtihan tarihlerinde imtihana katılmayan adaylar, imtihan hakkını kaybetmiş sayılacaktır.

13. Yapılan imtihanlar kararında asıl ve yedek olarak başarılı olan adaylar Üniversitemizin internet sitesinde (www.giresun.edu.tr) ilan edilecek olup, adaylara ayrıyeten yazılı tebligat yapılmayacaktır. Müracaat yapan adayların müracaat sürecini belirtilen internet adresinden takip etmeleri ehemmiyet arz etmektedir.

14. Kelamlı İmtihan kararına göre belirlenen asıl adaylardan vazifesine başlamayanların yahut müracaat kurallarını taşımadığı tespit edilenlerin yerine kelamlı imtihan kararı yedek olarak belirlenen listenin birinci sırasındaki adaydan başlamak suretiyle yerleştirme yapılacaktır.

15. Yapılan kelamlı mülakat kararında asil olarak belirlenenlerin, yazılı tebligat yapılmak suretiyle nazaranve başlamaları sağlanacaktır.

16. Adaylar, kelamlı imtihan sonuçların açıklanmasından itibaren 2 (iki) iş günü ortasında imtihan neticelerina ait itiraz dilekçelerini imtihan konseyine sunulmak üzere Giresun Üniversitesi İşçi Daire Başkanlığı evrak ünitesine yazılı olarak verebilir. Yapılan itirazlar, tez olarak İmtihan Konseyine ulaştıktan daha sonra 1 (bir) iş günü ortasında karara bağlanır. Sonuncu karar itiraz sahibine yazılı olarak (iadeli taahhütlü posta ile) bildirilir. T.C. Kimlik numarası, ismi, soyadı, imza ve adresi olmayan dilekçe, faksla, posta yahut e-posta yoluyla yapılan itiraz ile mühleti geçtikten daha sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

V- NOTER KURA kararı ASİL VE YEDEK ADAYLARDAN İSTENEN BELGELER

1. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

2. İkametgah evrakı (Karekodlu yahut barkodlu e-Devlet çıktısı kabul edilecektir.)

3. 2 adet vesikalık fotoğraf

4. İsimli Sicil Evrakı (Karekodlu yahut barkodlu e-Devlet çıktısı kabul edilecektir.)

5. Diploma yahut mezuniyet dokümanı (Karekodlu yahut barkodlu e-Devlet çıktısı kabul edilecektir.)

6. Ayrıntılı Hizmet Dökümü: e-Devletten SGK tescil ve hizmet dökümü / barkotlu doküman oluştur seçeneği kullanılmalı (Emeklilik, yaşlılık aylığı almadığının belirtilmesi gerekmektedir.

7. Terhis dokümanı (Karekodlu yahut barkodlu e-Devlet çıktısı kabul edilecektir.)

8. Öncelik hakkına sahip olanların, öncelikli durumlarını gösterir evrakın aslı ve fotokopisi

9. Başvurulan mesleği yapmaya rastgele bir mahzuru bulunmadığına dair sıhhat raporu

(Tek Tabip Olabilir.)

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.