Flört uygulaması Hinge yeni güvenlik özelliği sunuyor

sıcakkafa

Yeni Üye
Flört uygulaması Hinge'in kullanıcıları artık Gizli Kelimeler özelliğini kullanarak gelen yorumlarında kelimeleri, ifadeleri veya emojileri yasaklamalarına olanak tanıyan bir liste oluşturabilir. Yasaklanan terimler, ayrı ayrı görüntülenebilen veya açılmadan silinebilen ayrı bir klasörde bulunur. Uygunsuz mesajların da uygunsuz olarak bildirilmesi durumunda listeye eklenebilmektedir. Şirket, güvenlik özelliğiyle uygulamasında “güvenli bir alan” oluşturmaya ve “flört deneyimini” kişiselleştirmeye çalışıyor.

Reklamcılık



Kötü çevrimiçi flört deneyimi


Anketler ve araştırmalar, giderek daha fazla insanın dijital alanlarda ve özellikle de flört uygulamalarında hakarete veya tacize uğradığını gösteriyor. Kadınlar, BIPOC ve LGBTQIA+ gibi hassas insan gruplarının özellikle etkilendiği görülüyor. Bu arka plana karşı, “Gizli Kelimeler” güvenlik özelliği, en azından kullanıcılara daha fazla kontrol ve daha güçlü bir güvenlik hissi verme girişimidir.

Hinge'nin güven ve güvenlikten sorumlu başkan yardımcısı Jeff Dunn, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “'Gizli Kelimeler'in kullanıma sunulması, bizi en güvenilir flört uygulaması olma hedefimize bir adım daha yaklaştırıyor. Bu özellik, flört edenlere yardımcı olmak için tasarlandı. Hinge'deki flört sürecinde sınırlarınızı tanımlama ve kendinize daha fazla güvenme fırsatı.”

Flört uygulaması Hinge 2012'den beri piyasada. Tinder ve OKCupid gibi bu uygulama da Austin, Teksas merkezli ABD teknoloji şirketi Match Group'a ait. Hinge, diğer flört uygulamalarına benzer şekilde çalışır: kullanıcılara potansiyel tarihler önerilir, bunları beğenebilir ve ardından onlarla iletişime geçebilir.

Bazı yönlerden uygulama diğer platformlardan farklıdır. Profilde yalnızca adınızı ve yaşınızı değil, aynı zamanda en az altı resim ve en az üç buz kırıcı soru da bulunmalıdır. Hinge ayrıca profillerin gerçekliğini doğrulamak için selfie doğrulama gibi isteğe bağlı özellikler de sunuyor.

ayrıca oku

Daha fazla göster



daha az göster





(KDV)



Haberin Sonu