Fırında Şeftali Reçeli

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Fırında Şeftali Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kilo şeftali
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 çubuk tarçın
  • 5 adet karanfil
Fırında Şeftali Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Şeftalilerin kabuklarını soyuyoruz.
  2. İstediğimiz biçimde doğruyoruz.
  3. Çekirdeklerini atmıyoruz.
  4. Fırın kabımıza 2 su bardağı şekeri döküyoruz.
  5. Üzerine doğradığımız şeftalileri ekliyoruz.
  6. 1 su bardağı şekeri de şeftalinin üzerine gezdiriyoruz.
  7. Şeftali çekirdeklerini, çubuk tarçını ve karanfilleri üzerine serpiyoruz.
  8. 160 derece alt üst ayarda fırının alt kısmına yakın rafta pişiriyoruz.
  9. Ara orta şeftalilerin yanmaması için fırını açıp karıştırıyoruz.
  10. Suyunu çekene kadar devam ediyoruz.
  11. Fırından alıp sıcak sıcak kavanozlara doldurup steril ettiğimiz kapakları kapatıyoruz.
  12. Soğuduktan daha sonra ışık görmeyen yerde koruma ediyoruz.
  13. Açılan kavanozu da buzdolabında saklıyoruz.
Tarifime nazaran 3 adet 330 cc kavanoz çıkıyor.

🍀
Afiyet olsun @ekmeksizyemek.

Fırında Şeftali Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı