Fasulye Turşusu Kavurması

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Fasulye Turşusu Kavurması Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo fasulye turşusu
  • 3 adet kuru soğan
  • 3 adet sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağ (1 çay bardağı sıvı yağ ya da zeytinyağı kullanabilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı tuz (tadına baktıktan daha sonra tuz eği yapın aksi takdirde hayli tuzlu olmasın)
Fasulye Turşusu Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Fasulyeleri epey küçük olmayacak biçimde doğruyoruz fasulye turşusu malum tuzlu olduğu için evvela 10 dakika suda bekletiyoruz.
  2. Bu ortada soğanlarımızı piyazlık doğruyoruz.
  3. Ardından sarımsakları da halka formunda doğruyoruz.
  4. Su da beklettiğimiz fasulyeleri süzüp sıkıyoruz akabinde tavaya tereyağı alıp soğanları ve sarımsakları ek edip kavuruyoruz kavrulan soğanların üzerine fasulye turşusunu da ek edip 15 dakika kavurmaya devam ediyoruz.
  5. Son olarak ocağın altını kapatmaya yakın tadına bakıp tuz eği yapabilirsiniz şayet tuzlu ise tuz eği yapmayın damak tadınıza göre sizler ayarlayabilirsiniz deneyecek olanlara afiyet olsun.
Fasulye Turşusu Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı