Çömlek De Konut Üretimi Yoğurt

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Çömlek De Konut İmali Yoğurt Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg süt
  • 1 çay kaşığı tuz
Mayalamak için;

  • 1 yemek kaşığı yoğurt
Çömlek De Mesken Üretimi Yoğurt Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle sütü bir tencere koyup kaynatıyoruz.
  2. Kaynayan sütü kısık ateşe alıp kaşıkla karıştırıp bir iki taşım kaynatmaya devam ediyoruz.
  3. Kaynayan sütü çabucak çömleğe döküp ılımasını bekliyoruz.
  4. Bu ortada mayalamak için bir kaşık yoğurt ve tuzu küçük bir kasede çırpıyoruz.
  5. Kaymak tutan süte hazırladığımız tuzlu yoğurt mayasını kaymağı bozmadan kaynağın kenarından döküp hafifçeçe karıştırıyoruz.
  6. Her iki tarafa döküyoruz üzerine süzgeç geçirip üzerini örtüyoruz iddiası 3 saat dinlenip mayalanan yoğurdu buzdolabında 1 gece bekletiyoruz.
  7. Bir günün akabinde yoğurdumuz servise hazırdır. Afiyet olsun.
Not: çömlek te yapılan yoğurt başka yoğurtlara nazaran sütü biraz daha sıcak olması gerekiyor. niçini ise çömlek te süt daha çabuk soğuyor.Denemenizi tavsiye ediyorum yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Çömlek De Konut Üretimi Yoğurt Tanımı Fotoğraflı Yapılışı