Çilek Reçeli Tanımı Görüntülü

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Çilek Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kilo çilek
  • 1 çay bardağı su
  • 9 su bardağı toz şeker (Bardak ölçüsü 180 ml)
  • Kullanmak isterseniz 2- 3 tane limon tuzu
Çilek Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle çileklerimizi sapları dan ayıklayıp ikiye bölelim.
  2. hemen sonrasında bir kaba alıp üzerine toz şekerini ekleyelim ve bu türlü 4 gün buzdolabında beklesin 4 günün sonunda tenceremize alalım ve en kısık ateşte kaynamaya bırakalım.
  3. Çilek te en güzel püf nokta hangi meyveden yapılacaksa ve meyveler ortasında tane tane kalsın istiyorsanız 4 -5 gün dolapta bekletmek ondan sonrasında en kısık ateşte kaynatmak
  4. Kısık ateşte kaynayan reçelim 40 dk sonunda kıvamını aldı ve şişelerime doldurdum.
  5. Kapaklarını sıkıca kapattım işet bu kadar afiyet şifa olsun.
Çilek Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı