Bullitt Satellite Connect ile Motorola Defy prömiyerden önce

sıcakkafa

Yeni Üye
Geliştirme iki yıl sürdü ve şimdi Bullitt Group’un akıllı telefonları için doğrudan uydu iletişimi çözümü piyasaya hazır. Bullitt Satellite Connect olarak adlandırılan sistem, sadece SOS mesajları için değil, normal mesajlaşma için de kullanılıyor. Ücretli hizmetin paket fiyatları şimdiden belli oldu ve ilk akıllı telefon MWC’ye geliyor.


Bullitt Satellite Connect, donanım ve yazılım bileşenlerinden oluşur. Bullitt ve MediaTek, son iki yılda ilgili modemi birlikte geliştirdiler. SoC’nin dışında ayrı bir bileşen olarak, prensip olarak çeşitli işlemcilerle uyumludur. Bullitt Satellite Connect mevcut uydu altyapısını kullanır, yenilerinin yörüngeye yerleştirilmesine gerek yoktur. 2017 yılında kurulan Skylo şirketi, uygulamanın bu bölümünü devralıyor. Bullitt’in tam olarak hangi uyduları kullandığı henüz belli değil, ancak şirket küresel kapsama alanı vaat ediyor.


Bullitt Satellite Connect’i kullanmak için önce uygulamayı yüklemeli ve bir hesap oluşturmalısınız. Çoğunlukla, uygulama diğer herhangi bir haberci gibi görünür ve çalışır. SOS acil durum araması yapma seçeneği de vardır. Uydu radyosu üzerinden mesaj alışverişi yaparken, kendi konumunuzu dahil etmek mümkündür. İstenirse radyo dalgaları üzerinden emojiler de gönderilebilir, ancak sistem resim veya dosya eklerini desteklemez. Testte, 140 karaktere kadar uzunlukta olabilen bir metin mesajının gönderilmesinden alınmasına kadar geçen süre 30 saniye ile bir dakika arasında sürdü.

Normal şebekede çalışan ve Bullitt uygulamasına sahip olmayan bir akıllı telefona uydu aracılığıyla bir mesaj gönderirseniz, metin, yanıt vermek için uygulamayı yüklemeniz gerektiğine dair bir notla birlikte SMS olarak görünür. Uydu modemli bir akıllı telefonunuz yoksa ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.



Bullitt Satellite Connect özelliğine sahip ilk akıllı telefon, prömiyeri Şubat ayı sonunda Barselona’da yapılacak MWC 2023’te yapılacak olan yeni Moto Defy olacak. İşlemcinin MediaTek’ten geleceği dışında teknik veriler henüz kesin değil. Motorola, birkaç yıldır Defy serisi dış mekan akıllı telefonları için kendi şirket adını Bullitt’e ödünç veriyor. Diğer modellerin takip etmesi muhtemeldir.

Acil durum bildirimi her zaman Florida veya Güney Afrika’ya gider



Bullitt Satellite Connect aracılığıyla bir SOS mesajı gönderirseniz, mesaj hemen yerel makamlara değil, FocusPoint International’ın iki acil çağrı merkezinden birine gider. Genel merkez Florida’da, ikinci bir merkez ise Güney Afrika’da. Bildirim formu ve chat kullanılarak ilk olarak acil durumun niteliği ile ilgili bazı veriler istenir ve kendinize nasıl yardımcı olabileceğiniz konusunda bilgi verilir ve ancak ikinci adımda ihtiyaç duyulabilecek herhangi bir yardım istenir.







Bullitt Uydu Bağlantısı Fiyatlandırması


(Resim: Haberler online/Steffen Herget)



Ücretsiz SOS mesajları, ayda 5 Euro’dan başlayan metin mesajları


Çeşitli rezerve edilebilir paketlerin fiyatları zaten sabitlendi. SOS mesajları başlangıçta bir yıl boyunca ücretsizken, ayda 30 mesajlık en küçük paketin maliyeti 4,99 ABD Doları veya aynı tutarda Euro’dur. En pahalı paketin fiyatı 29,99.

Seçilen hesapla gerçekte kaç mesaj gönderebileceğiniz, ne kadar kısa olduğunuza bağlıdır. Bullitt, mesaj sayısına göre değil, veri miktarına göre ücret alır ve bunlar o kadar küçüktür ki, uzun mesajlar kısa olanlardan daha fazla hacim tüketir. Şirket sözcüsüne göre verilen rakamlara ancak çok kısa metinlerle ulaşılabiliyor. 140 karakteri bitiren herkes paketin sonuna daha erken ulaşacak ve kontör doldurmak zorunda kalabilecektir. Bir başka belirsizlik faktörü: Alınan mesajlar, kotayı veri hacmiyle de yükler. Normal bir cep telefonu ağındaysanız veya WLAN’daysanız, Bullitt uygulamasıyla diğer mesajlaşma programlarında olduğu gibi ücretsiz iletişim kurabilirsiniz.

Bullitt Group’un yapımcıları, Satellite Connect’in kendi cihazlarına özel bir sistem olmaması gerektiğini, ancak diğer üreticilere lisans vermekle ilgilendiklerini vurguluyor. Bu, bir yandan potansiyel kullanıcı tabanını önemli ölçüde artıracak, diğer yandan Bullitt Group’un kasası lisans ücretleri üzerinden çalacaktır. Bullitt Satellite Connect ilk olarak Avrupa ve Kuzey Amerika’da piyasaya sürülecek, bunu yılın ilk yarısında Avustralya, Yeni Zelanda, Afrika ve Latin Amerika takip edecek ve diğer bölgeler de bu yıl içinde başlayacak.


(şşt)



Haberin Sonu