Bozulmayan Yemeklik Doğranmış Domates Konservesi Görüntülü

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Bozulmayan Yemeklik Doğranmış Domates Konservesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 kg domates
  • 1/2çay bardağı sıvı yağı
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
Yeni kavanoz kapağı


Bozulmayan Yemeklik Doğranmış Domates Konservesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tüm domatesleri yıkayın. Uç kısmına + biçimde çizikler atın.
  2. Kaynar sıcak suyun ortasında 40 saniye, akabinde soğuk suyun ortasında biraz bekleterek domates kabuklarının rahat soyulmasını sağlayın.
  3. Domates kabuklarını soyun. Küp küp doğrayın.
  4. Derin bir tencerede tüm gereçleri de ekleyerek domatesleri pişirin. Sulu olmasını istemiyorsanız şayet domatesleri pişirirken tencere kapağını kapatmayın.
  5. Pişen domatesleri sıcak sıcak kavanozlara doldurun ve yeni aldığınız kapaklar ile teker teker ağzını kapatıp karşıt çevirin. Vakumlanması için bu süreci yapıyoruz.
  6. 1 gün boyunca aksi duran kavanozları düzeltin ve serin, direk güneş görmeyen yerde koruma edin.
Not : domates kilosu arttıkça ona bakılırsa materyal ölçüsünü arttırın :)Afiyet olsun
🙂
kanalımıza abone olmayı unutmayın:)


Bozulmayan Yemeklik Doğranmış Domates Konservesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı