Bebek Yoğurdu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Bebek Yoğurdu Tanımı İçin Gereçler

  • 1 litre süt
  • 6 tatlı kaşığı yoğurt mayası
  • 6 adet minik kavanoz
Bebek Yoğurdu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle sütü ocağa alalım ve güzelce kaynatalım.
  2. Kaynayan sütümüzü kavanozlara hisse edelim.
  3. Parmağımızı yakmayacak dereceye gelene kadar bekletelim. Orta ara denetim edelim.
  4. Serçe parmağımızı kavanoza soktuğumuzda 10 saniye kadar elimiz yanmıyorsa tamamdır.
  5. Yoğurt mayasının üzerine süt ekleyelim homojen bir kıvam olana kadar karıştıralım.
  6. sonrasındasında birer tatlı kaşığı biçiminde kavanozların içerisine koyalım. tekrar karıştıralım.
  7. Evvelce 50 derecede 10 dakika ısıttığımız fırına kavanozları kapağı açık bir biçimde koyalım. Yaklaşık 5-6 saat fırını hiç açmayın.
  8. Tutan yoğurtlarımızı kapakları açık olacak biçimde bir gece buzdolabında dinlendirin. Sonraki gün afiyetle yiyebilirsiniz.
Bebek Yoğurdu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı