App Store’daki yeni fiyatlar: Apple, geliştiriciler ve alıcılar için neleri değiştirdi?

sıcakkafa

Yeni Üye
Apple App Store’da 9 sentte biten fiyatların yanı sıra artık çok sayıda yeni fiyat noktası var. ABD’li şirket, kayıtlı geliştiricilere yönelik yayınladığı bir genelge ile 6 Aralık 2022’de açıklanan fiyat matrisindeki değişikliğin tüm uygulama ve uygulama içi satın alımlar için geçerli olmak üzere anında geçerli olduğunu duyurdu. Apple’a göre App Store’un başlangıcından bu yana en kapsamlı değişiklik olan St. Nicholas Günü’ndeki ilk duyurunun ardından başlangıçta yalnızca uygulama içi abonelikler için yürürlüğe girdi.


Geliştiricilerin artık aralarından seçim yapabilecekleri 900 fiyat noktası var ve Apple bunun öncekinden 10 kat daha fazla olduğunu söylüyor. Fiyat matrisi artık 0,29 Avro’dan başlıyor ve 10 sentlik artışlarla 10 Avro’ya kadar fiyatlara izin veriyor. Artık 90 veya 95 sent ile biten fiyatların yanı sıra yuvarlatılmış fiyatlar da mümkün. Bu, geliştiriciler için tasarım özgürlüğünün artık önemli ölçüde daha fazla olduğu anlamına geliyor – bunun sonuçta biraz daha yüksek veya daha düşük fiyatlara yol açıp açmayacağı henüz belli değil.

Geliştiriciler baseland ayarlayabilir


Bu aynı zamanda sözde bir üs ülke belirleme seçeneğiyle de bağlantılıdır. Apple’ın önceki fiyatları ABD dolarına dayalıysa, geliştiriciler artık Avrupa gibi bölgeleri veya Almanya gibi ülkeleri de seçebilir. Fiyatlar artık bunlara göre belirleniyor. Bunun avantajı, ABD doları döviz kurunun artık her şeyin ölçüsü olması gerekmemesidir. Bunun özellikle 2022’de Apple’ın ABD doları ile euro arasındaki elverişsiz döviz kuru nedeniyle euro fiyatlarını yükselttiği Avrupa’da olumsuz bir etkisi oldu. Apple’ın yeni vergi yasaları veya döviz kurları nedeniyle dünya çapında yaptığı otomatik ayarlamalar artık geçmişte kalacak. App Store’da toplam 43 para birimi temsil edilmektedir.


Mevcut uygulamaları olan geliştiricilerin artık ilk kez 9 Mayıs’a kadar bir temel ülke belirlemeleri teşvik ediliyor. O tarihte Apple, farklı bir ana ülke seçilmediği sürece, 175 App Store ülkesinin tamamında tek seferlik satın almalar ve uygulama içi satın almalar için fiyatları ABD doları döviz kurlarına göre ayarlayacağını duyurdu. Geliştirici arka ucu App Store Connect’te yeni araçlar ve işlevler var.

Bölgesel teklifler mümkün


Ayrıca uygulama içi satın alımların ve aboneliklerin bölgeye göre ayarlanabilmesi de yeni. Bu, kişiye özel içerik ve hizmetleri mümkün kılar.




Mac & i'den daha fazlası



Mac & i'den daha fazlası




(mki)



Haberin Sonu