Ajvar Sos

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Ajvar Sos Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kg domates
  • 2 kilo patlıcan
  • 1 kg kapya biber
  • 3 adet soğan
  • 8-9 diş sarımsak
  • 3 çay bardağı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı pulbiber ( acılık durumuna göre ekleyin)
  • 4,5 tatlı kaşığı tuz
Ajvar Sos Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Patlıcan ve biberleri ızgaraya dizip 200° fırında 30’ar dakika közleyelim, mühlet sonunda fırından alıp kabuklarını soyalım, ezelim.
  2. Zeytinyağını büyük bir tencereye alıp üzerine doğradığımız soğanları ve sarımsakları alalım, kavuralım.
  3. Üzerine kabuklarıyla bir arada irice doğradığımız domatesleri alalım, yarım saat kadar ortada bir karıştırarak pişirelim.
  4. Domatesler yumuşadıktan daha sonra patlıcan ve biberleri tencereye alalım.
  5. 10-15 dakika bir arada piştikten daha sonra blenderdan geçirelim.
  6. Pulbiber ve tuzu ekleyip karıştıralım, kıvam alınca sıcakken kavanozlara alıp soğuyana kadar aksi biçimde bekletelim.
Ben bu ölçülerle 3 adet yarım litrelik, 8 adet 330 ml’ lik kavanoz konserve elde ettim.Kesinlikle deneyin, kahvaltılar için hayli güzel bir tanım, hayli beğeniceksiniz.
☺
.

Ajvar Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı