Acılı Ezme Turşu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Acılı Ezme Turşu Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram acı süs biberi
  • 3 adet domates
  • 1 baş sarımsak
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı üzüm sirkesi
  • 6 diş limon tuzu
Acılı Ezme Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. 400 gram acı süs biberlerini küçük küçük doğrayalım 3 adet domateslerin kabuğunu soyup küçük küçük kıyalım 1 baş sarımsağı ezelim.
  2. ondan sonrasında hepsini bir kabın içerisine alıp üzerine 1,5 tatlı kaşığı tuzu ,yarım çay bardağı sıvı yağ, yarım çay bardağı üzüm sirkesini ekleyip karıştıralım.
  3. sonrasındasında 250 ml kavanozlara doldurup üzerine 2 diş limon tuzu koyalım, kapağını kapatıp buzdolabında 15 gün bekletelim 15 gün daha sonra turşumuz servise hazır afiyet olsun.
Acılı Ezme Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı