Acılı Domates Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Acılı Domates Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kilo domates
  • Yarım kilo acı süs biberi️
  • 2 demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ yahut zeytin yağı
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu
  • 1 baş sarımsak
  • 1 çay kaşığı turşu koruyucu
Acılı Domates Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır


Merhabalar.

  1. Domateslerin kabukları soyulup ince bir biçimde doğranır.
  2. Biber isteğiniz biçimde doğranır ,maydanoz ve sarımsakta ince bir biçimde doğranarak hepsi bir kapta karıştırılır .
  3. Tuz, yağ ,sirke, limon tuzu eklenerek karıştırılarak damak zevkinize nazaran tuz ayarını ayarlayabilirsiniz .
  4. Hazır olduktan daha sonra istediğiniz uzunluklarda cam kavanozlara yada plastik kapta olur katıp ağzı yeterlice kapatılır.
  5. Buzdolabına kaldırılır ,15 gün daha sonra yemeğe hazır hale gelir deneyecek olanlara afiyet olsun.
Acılı Domates Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı