ABD’de bir adam, Kovid-19 niçiniyle penisinin 4 santim küçüldüğünü söylemiş oldu

dunyadan

Global Mod
Global Mod
ABD’de bir adam, Kovid-19 niçiniyle penisinin 4 santim küçüldüğünü söylemiş oldu
Slate’in ‘How to Do It | Sex Advice with Stoya and Rick’in son kısmında, 30’lu yaşlarında bir adam, Kovid-19’un uzun vadeli bir yan tesiri olan penis küçülmesiyle çaba ettiğini söylemiş oldu.


Hastalanmadan evvel penisini ‘ortalamanın üzerinde’ olarak tanımlayan adam, Temmuz 2021’de koronavirüse yakalanıp hastaneye kaldırıldıktan daha sonra penisinin en az 4 santimetre küçüldüğünü fark ettiğini deklare etti.


Aşı durumunu açıklamayan adam, “Kalıcı bir sıkıntıyla baş başa kalmış üzereydim. Penisim küçüldü. Görünüşe nazaran damar hasarından kaynaklanıyor ve hekimlerim muhtemelen kalıcı olduğunu düşünüyor” sözlerini kullandı.


Ürologlara nazaran, daha fazla sayıda erkek, koronavirüs niçiniyle ereksiyonlarının etkilendiğini keşfetti.


Ağustos 2021’de yayınlanan küçük bir araştırmada, koroanvirüs geçiren ve ereksiyon sorunları yaşayan kimi bireylerin penislerinde virüs parçacıkları olduğunu ortaya çıkardı.


Çalışmanın müellifleri, enfeksiyonun penise kan akışını kısıtlamış olabileceğini yazdı. Daha evvel de, Insider’ın koronavirüsün kan akışına tesirleri üzerine yayınlanan haberde, ‘Kovid ayak parmakları’, felç ve kalp yetmezliği olan hastalarda görülen zayıf sirkülasyon ve kan pıhtıları ile ilişkilendirilmişti.


Albany Tıp Koleji’nin erkek sıhhati müdürü ürolog Dr Charles Welliver, Slate’e yaptığı açıklamada durumu tedavi etmenin rehabilitasyonu içeren yolları olduğunu söylemiş oldu.


Başlangıçta, düşük dozda erektil disfonksiyon ilacının yardımcı olabileceği düşünülse de, Welliver penisi geren yahut penisi vakumlayan aygıtların, kaybedilen çevreyi ve uzunluğu geri kazanmaya yardımcı olabileceğini söylemiş oldu. Welliver, “Bunun mümkün olduğunu gösteren hayli düzgün datalar var” dedi.


‘Penis şınavı’ önerisi


Bir ürolog ve seks tabibi olan Dr Ashley G. Winter ise, hem de, kan akışını teşvik etmek için ‘penis şınav’ denen şeyi yaparak penisi rehabilite etmek için bir penis pompası kullanılmasını önerdi. Slate’e kounşan Winter, “Bunlar, kısalmayı önlemek yahut aslında kaybettiğiniz uzunluğu geri almak için konutta yapabileceğiniz kolay şeyler” dedi.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.