ABD-Meksika hududunda 530 metre uzunluğunda ‘narko-tünel’ bulundu

dunyadan

Global Mod
Global Mod
ABD-Meksika hududunda 530 metre uzunluğunda ‘narko-tünel’ bulundu
ABD Adalet Bakanlığına bağlı uyuşturucu ile çaba takımları, ABD-Meksika hududunda yerin 18 metre altında uyuşturucu kaçakçılarının kullandığı 530 metre uzunluğunda bir narko-tünel buldu.


Tünelin, Meksika’nın Tijuana kenti ile ABD’nin California eyaletinde yer alan San Diego kentini birbirine bağladığı tespit edildi. İçerisinde havalandırma, elektrikli aydınlatma ve raylı ulaşım sınırı bulunan tünelin, ABD tarafındaki San Diego kentinde uyuşturucu kaçakçıları tarafınca kullanılan bir depoya açıldığı belirtildi.


Operasyon kapsamında ABD güvenlik güçlerinin, 6 kişiyi uyuşturucu kaçakçılığı niçiniyle gözaltına aldığı söz edilerek, operasyonda ayrıyeten piyasa pahası 25 milyon dolar olan 771 kilogram kokain, 74 kilogram metamfetamin ve 1 buçuk kilogram da eroinin ele geçirildiği açıklandı.


Kaliforniya’da 2006’dan bu yana 15 tünel tespit edildi


Tünelin, ABD’nin eski Lideri Donald Trump periyodunda, kelamda tünellere karşı da tedbir alınarak inşa edilen hudut duvarının en korunaklı kısmında ortaya çıkması dikkat çekti. Kaliforniya eyalet yetkilileri, 2006 yılından bu yana Meksika hududunda bu tünel üzere elektrikli aydınlatma, havalandırma, raylı ulaşım ve asansöre sahip toplam 15 tünelin ortaya çıkarıldığını belirtti.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.