ABD makamlarına ilk başvurular: Twitter yakında ödeme hizmetlerini de içerecek

sıcakkafa

Yeni Üye
Twitter, ödeme hizmetlerini entegre edebilmek için ABD’de gerekli lisanslar için başvuruda bulunmaya başladı. Financial Times tarafından aktarılan bu habere göre, Elon Musk tarafından devralınmadan önce ilk adım atılmış olsa da ancak bundan sonra işler gerçekten hızlandı. “Twitter Ödemeleri” yan kuruluşu Ağustos ayından beri var, ancak Twitter, Musk’ın devralınmasından sonra yalnızca ABD Hazine Bakanlığı’na bir ödeme işlemcisi olarak kaydoldu. Ardından ABD eyaletlerinde gerekli başvurular yapıldı. Twitter, süreci bir yıl içinde tamamlamak ve ardından dış pazarlara açılmak istiyor.


Her şey için uygulamaya giden yolda ilk adımlar


Financial Times, Musk’ın daha önce Twitter’ın liderliğinde kullanıcılar, hesaplar ve ödeme kartları arasındaki doğrudan işlemler de dahil olmak üzere finansal hizmetler sunacağını açıkladığını yazdı. Bu, ABD’li milyarderin aklındaki “Everything App X”in önemli bir parçası, yani her tür hizmet için bir uygulama. Aynı zamanda, Musk’ın liderliğinde dramatik satış düşüşleriyle uğraşan sosyal ağ için yeni bir gelir kaynağı olabilir. Ancak bunun işe yarayıp yaramayacağı belli değil. Financial Times, ABD’de uzayda zaten çok fazla rekabet olduğuna dikkat çekiyor. Ayrıca, finans sektöründeki yasal gereklilikler özellikle katıdır ve Twitter’ın önemli ölçüde küçülen işgücünün bunları karşılaması da zor olabilir.


Bu arada Twitter, ilk kez satın alma fiyatına faiz ödedi, Bloomberg’in haberine göre. Genel olarak, yedi bankaya ödenen yaklaşık 300 milyon ABD dolarıdır. Rapora göre, 27 Ocak civarında teslim edilmeleri gerekiyordu. Musk, sonbaharda Twitter’ı 44 milyar dolara devraldı ve Twitter şimdi paranın bir kısmını kendisi ödemek zorunda. Musk, maliyetleri kısmak için binlerce çalışanını işten çıkarırken, birçok reklamveren platformdan çekildi. Bazı durumlarda Twitter, San Francisco’daki genel merkez de dahil olmak üzere kullandığı ofis alanının kirasını artık ödemiyor.


(mho)



Haberin Sonu