ABD Lideri Biden: İlah aşkına daha ne kadar yıkımı kabul edeceğiz?

dunyadan

Global Mod
Global Mod
ABD Lideri Biden: İlah aşkına daha ne kadar yıkımı kabul edeceğiz?
ABD Lideri Joe Biden, Beyaz Saray’da ülkede son devirde artan silahlı şiddet olaylarına ait açıklamalarda bulundu.


Biden’ın konuşma yaptığı salona silahlı şiddet kurbanlarının anılması için ülkenin 50 eyaleti, 5 toprağı ve başşehir Washington DC’yi temsilen mumlar dikildi.


Daha evvel yaşanan okul atakları ve öbür silahlı hücumların akabinde hiç bir şey yapılmadığını vurgulayan Biden, “Bu defa hiç bir şey yapmadan duramayız. Hakikaten bir şeyler yapmalıyız. Artık yeter” sözünü kullandı.


Biden, ülkedeki yarı otomatik silahların yasaklanması daveti ile kimsenin Anayasa’nın 2. Ek hususundaki silah edinme hakkını yok saymadıklarını belirterek, “Bu kimsenin hakkını elinden almak değildir. Bu çocukları korumaktır, aileleri korumaktır, tüm toplumu korumaktır. Bu okula, markete ya da kiliseye vurulma korkusu olmadan gitme hakkımızı korumaktır” dedi.


Ülkede son 20 yılda silahlı hücum kararı ölen çocukların sayısının, vazife başındayken ölen asker ve polislerin sayısının toplamından daha fazla olduğuna işaret eden Biden, “Tanrı aşkına daha ne kadar yıkımı kabul edeceğiz? Biz bir şeyler demedilk evvel daha kaç tane günahsız Amerikalı canını verecek?” diye konuştu.


Biden, Kongre’ye de silah düzenlemeleri konusunda davette bulunarak, “Yarı otomatik silahları ve yüksek kapasiteli şarjörleri yasaklamalıyız. Şayet bunları yasaklamak mümkün değilse, bu silahların satın alma yaşını 21’e çıkarmalıyız” davetinde bulundu.


Silah sahiplerinin de silahlarını korumaktan sorumlu tutulması gerektiğini kaydeden Biden, silah satışlarında da geçmiş sorgulamasının sıkılaştırılmasını talep etti.


Biden, “Tanrı aşkına niye bayağı bir vatandaş 30 şarjörü olabilen bir otomatik silahı satın alabiliyor? Uvalde’deki hasar o kadar büyüktü ki aileler çocuklarını DNA’dan teşhis etmek zorunda kaldı. Bu çocuklar 9-10 yaşlarındaydı” dedi.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.