55 milyon liralık sıhhat turizmi yatırımı

sıcakkafa

Yeni Üye
İmam GÜNEŞ

Türkiye’nin saç ekim alanında uzman isimlerinden olan Dr. Servet Terziler, kendi ismini taşıyan Dr. Terziler Exclusive Hair Clinic’i faaliyete aldı. Yaklaşık 55 milyon TL’lik yatırımla 100 kişilik istihdam sağlayan Terziler, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere 100’e yakın ülkeye hizmet vermeyi hedefliyor. Küresel yatırım planlarını da oluşturan Terziler, 2024’te Dubai, 2026 yılında Londra’da klinik açmayı planlıyor. Sıhhat turizmi bölümünde önemli yatırımların yer aldığını ve kendisinin de bu biçimde bir yatırımı Türkiye’ye kazandırdığı için epey memnun olduğunu kaydeden Terziler, “Dr. Terziler Exclusive Hair Clinic’i, Dubai’de 2023- 2024’de, Londra’da ise 2025-2026’da açma amacım var. bu biçimdece bir Türk markasını dünyanın en kıymetli saç tedavi kliniklerinin yer aldığı kentlerde rekabete sokmuş olacağız. Dünya markası olmanın yolu yurt dışına açılmaktan geçiyor” dedi.

“İstanbul, dünya saç ekiminin başkenti”

Sıhhat turizmi açısından Türkiye’ye uzaklığı 2-3 saat olan ülkelerden Türkiye’ye yönelim olduğunu belirten Terziler, şöyleki devam etti: “İngiltere, Almanya, Hollanda, Belçika, Fransa, İtalya üzere Avrupa ülkeleri ve Ortadoğu coğrafyasının çekim alanıyız. Bunun yanında Avustralya’dan Kanada’ya ve Kore’ye kadar neredeyse tüm ülkelerden Türkiye’ye gelen hastalar var. Hindistan’dan ve Çin’den de hasta almak için gayrete başladık. Kaliteyi uygun maliyete yeğleyen dünya insanı için, hizmet aldıkları bir ülke haline geldik. Türkiye saç ekim noktasında dünyanın 1 numaralı ülkesi, İstanbul da bu bahiste saç ekimin başşehri oldu.”

Türk Sıhhat Turizm Derneği (TÜSATDER) Lideri da olan Terziler, pandemi ile kayıp yaşayan bölümün toparlandığını belirterek, “Bu yıl 2019 yılı ihracat sayımız olan 3 milyar doları aşacağız. İhracatımızın yaklaşık 1,5 milyar dolarını saç ekimi oluşturuyor. 10 yıl öncesinde müşterilerimizin yüzde 80’ini Ortadoğulu, yüzde 20’sini Avrupalı oluşturuyordu. Artık bu bilgiler tam bilakis döndü. Avrupalı Türkiye’yi tercih ediyor. Zira biz kaliteyi ucuza satıyoruz. Artık markalaşmaya da önemli biçimde odaklanmalı, kaliteye uygun fiyat vermeliyiz. Katma bedelimizi artırmalıyız” diye konuştu.

Kendi tasarladığı robotu dünyaya ihraç edecek

Klinikte kendi teknolojilerini de kullanacaklarının altını çizen Servet Terziler, patenti kendisine ilişkin robotik saç ekme teknolojisini hayata geçirdiklerini belirtti. Türk mühendisler tarafınca geliştirilen robotun 100 bin dolar kıymetinde olduğunu vurgulayan Terziler, “Dünyada saç ekimde yeterli olan ülkeler bu teknolojiyi kullanmaya başladı. Yunanistan ve İspanya’da robotla saç ekiliyor. Bu makinelere gereksinim var. 2023 yılında sipariş almaya başlayacağız. Artık sıhhat turizmi değil, teknolojilerini de ihraç eden bir ülke olacağız” tabirlerini kullandı.