2023: Apple’dan karma gerçeklik kulaklığı – ama başka donanım yok mu?

sıcakkafa

Yeni Üye


  1. 2023: Apple’dan karma gerçeklik kulaklığı – ama başka donanım yok mu?

Çok sayıda ertelemenin ardından, piyasa artık kesin bir şekilde Apple’ın ilk karma gerçeklik kulaklığını 2023’te tanıtmasını bekliyor. Muhtemelen “Reality Pro” olarak adlandırılan donanımın, grubun diğer alanlarda – yeni ürünlerle Mac’ler ve iPad’lerin yanı sıra yeni işletim sistemlerinin özellikleri. Finans haber ajansı Bloomberg Pazar günü bildirdi.


İlk geliştiricilerin test etmesine izin verilir


En az yedi yıllık geliştirme sürecinin ardından, kulaklık nihayet yakında hazır olacaktır. Ancak raporda, yeni donanıma odaklanmanın “bastırılmış bir 2023″e yol açtığı belirtildi. Sunum artık “ilkbaharda” planlanmalı ve ardından Haziran ayında WWDC 2023 geliştirici konferansında geliştiriciler için resmi tanıtım yapılmalıdır. Teslimatlar daha sonra sonbaharda başlayacak.

Apple’ın geçtiğimiz günlerde Ocak ayındaki bir performansını iptal ettiği iddia ediliyor. Bloomberg’e göre, testler zaten “az sayıda önemli yazılım geliştiricisi” tarafından yapılmalıdır. Bu, kendi uygulamaları üzerinde çalışmalarını sağlar. İşletim sisteminin genel olarak xrOS olarak adlandırıldığı söyleniyor – “Genişletilmiş Gerçeklik İşletim Sistemi” için. Dahili kod adı “Borealis”.


Görünüşe göre Reality Pro’nun tamamlanması, grup için öncelik listesinin başında yer alıyor. Apple’ın projeyi tamamlamak için çeşitli dahili yazılım ve donanım mühendisliği departmanlarını dahil ettiği ve hizmetler alanındaki geliştiricilere danışıldığı söyleniyor. Sonuç olarak, zaten gecikmelerden ve bütçe kesintilerinden muzdarip olan diğer projeler de sıkıntı yaşıyor.

Apple’ın donanım yılı 2023


Yani 2023 muhtemelen sıkıcı bir donanım yılı olacak. Örneğin, yeni, büyük 14 inç iPad’ler başlangıçta iptal edildi, yeni Pro modelleri 2024’e kadar gelmeyecek (yeni bir tasarım ve OLED ekranlarla) ve iPad mini, iPad Air ve standart için yalnızca küçük yenilikler beklenecek veya hiç yenilik beklenmeyecek. iPad. Bloomberg yazıyor. Apple Watch, AirPods ve Apple TV de herhangi bir büyük güncelleme almaz (küçük iyileştirmeler dışında). Yeni, (yine) büyütülmüş bir HomePod’un listede daha ileride olduğu bildiriliyor.


14 ve 16 inç ve M2 Pro ve M2 Max yongalara sahip MacBook Pro modellerinin, daha fazla değişiklik yapılmadan Mac için planlanması planlanıyor. Görünüşe göre bir iMac Pro (27 inç) planlanmıyor, (küçük) iMac yalnızca M3 ile devam etmeli. MacBook Air, 15 inçlik bir ekrana sahip olabilir, ancak yeni bir 12 inçlik model iptal edildi. Apple silikonlu ilk Mac Pro gündemde kalmaya devam ediyor.

Yazılım ve iPhone 15


Yazılım alanında Apple’ın xrOS üzerinde yaptığı çalışma nedeniyle iOS 17, iPadOS 17 (kod adı: Dawn ve macOS 14 (kod adı: Sunburst) için planladığı bazı özellikleri iptal ettiği söyleniyor. ilk kez katı hal düğmeli titanyum kasa, USB-C ve daha hızlı işlemciler de planlanıyor.





Mac & i'den daha fazlası



Mac & i'den daha fazlası




(bsc)



Haberin Sonu