2022 VALORANT Champions şampiyonu LOUD

bilimsel

Üye
Leviatán, DRX, ve OpTic Gaming’i yenerek playoff etabını domine eden takım, son basamakta Kuzey Amerika deviyle bir sefer daha karşılaştı ve bizlere uzun müddet unutulmayacak bir maç izletti. OpTic nihayetinde karşısına gelen son mahzuru geçemedi ve Amerika Birleşik Devletleri’ne ikinci olarak döndü.

VCT Champions: Son Sıralama

VALORANT Champions 2022’nin kesin sıralaması aşağıdaki üzere:


1: LOUD

2: OpTic Gaming

3: DRX

4: FunPlus Phoenix

5-6: Fnatic – XSET

7-8: Leviatán – Team Liquid

9-12: KRÜ Esports – Paper Rex – ZETA Division – 100 Thieves

13-16: BOOM Esports – EDward Gaming – FURIA Esports – XERXIA

LOUD’un yükselişi

Turnuvanın birinci büyük hayal kırıklıklarından biri Asya-Pasifik devi Paper Rex’in kümesinden çıkamaması oldu. Liquid ve Leviatán’a kaybeden takım kendi şanının tartısı altında ezildi denebilir.

FPX’in VCT 2. Kademe Masters’ı kazanmasının akabinde favori olarak gösterilen EMEA ise finale grup çıkaramadı. Bölgenin üç temsilcisi de küme basamağından çıksa da FPX kendini alt kümede, Fnatic ve Team Liquid ise üst kümede buldu ancak bu maceralar fazla uzun sürmedi.

Fnatic’in XSET’e ve Liquid’in OpTic’e yenilmesinin akabinde iki takım kendilerini alt kümede birbirinin karşısında buldu. Acı-tatlı serinin sonunda Fnatic 2-0’lık net bir skorla galip gelerek Liquid’i bavullarını toplamaya gönderdi. Ne yazık ki takımın galibiyet sevinci kısa sürdü. Alt kümeden gelen DRX çeyrek final lanetini kırdı ve geriden geldiği maçta Fnatic’i alt ederek dramatik bir galibiyet aldı.

Bu sırada FPX kimseye aman vermiyor, XSET ve Leviatán’ı eleyerek ismini yarı finale yazdırıyordu. Lakin burada karşısına DRX çıktı ve bu uygun gidişe süratli bir biçimde son verdi. Icebox daima bir o tarafa bir bu tarafa meyleden bir harita oldu (büyük oranda Ardis ‘ardiis’ Svarenieks ve Pontus ‘Zyppan’ Eek’in kahramanca oyunları yardımıyla) fakat grup Haven’da resmen göçtü. Takım sol alanda Viper’ı seçerek uygun savunma yaptı lakin atak konusunda rastgele bir varlık göstermeyi başaramadı, DRX dokuz tıbbın hepsinde geri çekildiyse de nihayetinde ömrümüzde gördüğümüz en çılgın oyunların birini ortaya koyarak rakibini alt etti.

Mevcut şampiyon da gittiği için EMEA’nın şampiyonluğu iki yıl üst üste meskenine getirme hayalleri suya düştü ve sahne Kuzey Amerika, Brezilya ve Kore’ye kaldı. Alt küme finalinde DRX’in şampiyonluğa tam olarak hazır olmadığını görmüş olduk, OpTic rakibini beş harita boyunca süren çekişmeli çaba kararında geçmeyi başardı. İşler berbata giderken iki oyun alan DRX son harita Haven’da tam 10 raunt dayandı lakin nihayetinde diz çökmek zorunda kaldı.

Savaşın tarafları muhakkak olmuştu: OPTIC vs. LOUD, taraftarların beklediği müsabaka. Birinci maçta Brezilya devinden bir harita bile almayı başaramayan OpTic, birinci ve üçüncü haritalarda LOUD’u uzatmaların derinliklerine kadar götürdü, ikinci haritayıysa nispeten rahat bir biçimde kazandı. Öte yandan LOUD baskı altında kendini aştı, ateşe ateşle karşılık verdi ve birinci ve üçüncü oyunları aldı. Dördüncü haritada net bir biçimde üstün olan Brezilya temsilcisinden Erick ‘aspas’ Santos’’un Düellocuları Kuzey Amerika kadrosuna bir gömlek üstün geldi ve rakibini ikinci sıraya itti.