Yoğurt Mayalama (Tam Kıvamında)

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Yoğurt Mayalama (Tam Kıvamında) Tanımı İçin Gereçler

  • 3 lt süt
  • 1 yemek kaşığı yoğurt mayası
  • 1 çay kaşığının ucuyla toz şeker (arzuya nazaran)
Yoğurt Mayalama (Tam Kıvamında) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Ben ekseriyetle 3 kg sütle yapıyorum ancak siz istediğiniz ölçüde yapabilirsiniz.
  2. 3 kg çiğ sütü evvel kaynatıyoruz.
  3. Kaynadıktan daha sonra 15 dakika kısık ateşte kaynatmaya devam ediyoruz.
  4. Sütümüzü ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  5. Küçük serçe parmağınızla orta ara denetim edin. yavaşça elinizi ısırır derecede soğuyunca yoğurt mayalamaya hazır demektir.
  6. 1 kasenin içine oda sıcaklığındaki 1 yemek kaşından biraz eksik yoğurt mayamızı alıyoruz, mayalayacağımız sütten de yatım kepçe ek diyoruz, şayet tatlı yoğurt seviyorsanız 1 çimdik şeker ekleyebilirsiniz.
  7. Karıştırıp sütümüzün içine döküyoruz. 1 -2 cins müddet mayayı karıştırdıktan daha sonra mayaladığımız kabın ağzını kapatıyoruz.
  8. Üzerini örtüp oda ısısında 4 saat bekletiyoruz.
  9. Ekşi seviyorsanız daha fazla bekletebilirsiniz lakin 4 saat kâfi oluyor.
  10. daha sonra yoğurdumuzu açıyoruz.
  11. sıradan cıvık gelebilir size tasa etmeyin.
  12. Ağzı açık bir biçimde oda ısısında yaklaşık 5 -6 saat bekletiyoruz soğuması için.
  13. Yoğurdunuzun nasıl katılaştığını bakılırsaceksiniz.
  14. daha sonra ağzını kapatmadan bir gün buzdolabında bekletiyoruz. daha sonrasında tüketebilirsiniz. Afiyet olsun ????????.
Püf nokta: şayet ekşi olmasını istemiyorsanız bekleme mühletini 4 saati geçirmeyin. Oda ısında soğumadan buzdolabına koymayın ve 1 gün bekletmeden yoğurdu bozmayın. Afiyet olsun.

Yoğurt Mayalama (Tam Kıvamında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı