Yağlı Sirkeli Kapya Biber Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Yağlı Sirkeli Kapya Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 kg kapya biber
  • 4 tane acı ince kıl biber (isteye bağlı)
  • 2.5 su bardağı su
  • 2.5 su bardağı zeytin yağı
  • 2.5 su bardağı sirke
  • 1 demet maydanoz
  • 2 küçük baş sarımsak (eğer sarımsak büyükse bir tane yeterlidir)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 3.5 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 yemek kaşığı pul biber
Yağlı Sirkeli Kapya Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kapya biberlerin içini temizleyip yıkayalım ve daha sonra epey küçük olmayacak biçimde kare kare doğrayalım.
  2. Geniş bir tencerenin içine su, sirke, zeytinyağı,pul biber, şeker ve tuz koyup kaynatalım.
  3. Doğradığımız kapya biberi ve acı biberi kaynağan sosun içine ek edelim.
  4. Sirke karışımı kaynadıktan daha sonra 5 dakika kadar kaynatalım.
  5. daha sonra ince kıydığımız sarımsağı ve maydanozu ek edip karıştıralım.
  6. Kavanoz kapaklarını ve kavanozları sıcak su ile yıkayıp kurulayalım.
  7. Kaynayan biberimizi sıcak sıcak kavanozlara paylaştırıp ağzını sıkıca kapatalım.
  8. Kavanozların bir sofra bezin üstüne aykırı koyup saralım ve 1 gece bekletelim.
  9. ondan sonrasında karanlık serin yerde koruma edelim.
  10. Kavanozu açttıktan daha sonra buzdolabına koyalım. Afiyet olsun.
Yağlı Sirkeli Kapya Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı