Yağlı Biber Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Yağlı Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • Dilediğiniz tatlı ve acı biber
  • 1 litrelik şişe
  • 1 baş sarImsak
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 2 küp şeker
Yağlı Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Biberlerimizi ortadan 4-5 kesime bölelim ondan sonrasında var ise 1 litrelik pet şişelere yeterlice dolduralım, ortalara da doğradığımız sarımsakları ek edelim.
  2. Şişemiz uygunca dolduktan daha sonra bir çay bardağı sirke 1 su bardağı sıvı yağ 2 adet küp şeker ekleyip, bir yemek kaşığı da kaya tuzunu ekledikten daha sonra şişemizin kapağını kapatalım.
  3. Şişemizi yere dikliğine değildi yatay bir biçimde bırakıp gidip gelip tekmeleyelim ya da yuvarlayalım.
  4. Turşumuz kapağı açılmadığı sürece uzun mühlet dayanır kapak açıldıktan daha sonra da bir cam şişeye döküp tüketebilirsiniz.
Yağlı Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı