Vişne Sosu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Vişne Sosu Tanımı İçin Materyaller

  • 1,5 su bardağı vişne (buzluktaki vişneleri kullandım)
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • Yarım su bardağı su
  • 2 zirveli yemek kaşığı mısır nişastası
  • Nişastayı açmak için yarım su bardağı su
Vişne Sosu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Buzluktaki vişnelerin buzu salması beklenir.
  2. çabucak sonrasında çekirdekleri ayıklanır. Robotta çekilir.
  3. Tencereye vişne, şeker ve su eklenip ocakta kaynatılıp kısık ateşte 2-3 dk karıştırılarak pişirilir.
  4. Öteki yandan nişasta su ile açılır.
  5. Yavaş yavaş karıştırılarak tencereye eklenir.
  6. Kısık ateşte yoğunlaşması sağlanır.Sosumuz hazır.
  7. Sıcak olarak pasta, kek ve muhallebilerin üzerine ek edilir.
Afiyet olsun.

Vişne Sosu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı