Uygulama Mağazaları: Apple, iOS için popüler sanallaştırıcıyı engelliyor

sıcakkafa

Yeni Üye
Emülatörler evet, sanallaştırma hayır: Apple, App Store için UTM uygulamasının onayını reddetti ve görünüşe göre bunun AB'deki alternatif pazar yerlerine de girmesine izin vermek istemiyor. Apple, neredeyse iki ay süren bir incelemenin ardından, geliştiricilerin şimdi açıkladığı gibi, QEMU tabanlı sanallaştırma yazılımının “UTM SE” adlı sürümünü reddetti.


Reklamcılık



İtiraz sürecinin ardından, şirketteki uygulamaların reddedilmesinden sorumlu kurul, sonuçta “PC'nin konsol olmadığına” karar verdi. Apple'ın onay yönergelerindeki eski oyun konsollarının emülatörlerine izin veren yeni istisna kuralı 4.7, bu nedenle UTM için geçerli değildir.

iPhone'da PC işletim sistemlerinin sanallaştırılması yok


Yakın zamanda izin verilen retro oyun konsolu emülatörlerinin aksine UTM, Windows ve Linux gibi diğer PC işletim sistemlerinin sanallaştırılması için tasarlanmıştır ve bu nedenle görünüşe göre iPhone'larda ve iPad'lerde buna izin verilmemektedir. Geliştiriciler, bunun elbette eski Windows ve DOS oyunlarını oynamak için de kullanılabileceği argümanının dikkate alınmadığını belirtiyor.

UTM'nin yalnızca App Store'da yasaklanması değil, aynı zamanda Apple'ın, AltStore gibi AB'de mevcut olan ilk uygulama pazaryerleri aracılığıyla dağıtımını da engellediği görülüyor. Geliştiriciler, şirketin sanallaştırıcıyı noter tasdiki yapmayı reddettiğini yazıyor. Yalnızca Apple tarafından kontrol edilen ve onaylanan uygulamalar resmi alternatif uygulama mağazalarından indirilebilir.

Apple'ın JIT blokajı emülatörleri yavaşlatıyor


UTM geliştiricileri, Apple'ın kararına karşı daha fazla mücadele etme niyetinde değiller çünkü bu çabaya değmez: UTM SE – “SE”, “Yavaş Sürüm” anlamına gelir – zaten sonuçta “yetersizdir” çünkü Apple, yalnızca zamanında derleme (JIT) ve dolayısıyla performansı sınırlar. Bu nedenle yeni konsollara yönelik oyun emülatörleri şu anda iOS'ta tam olarak çalışamıyor.

iOS'a ek olarak UTM, sanallaştırma aracının Apple'ın App Store'unda da mevcut olduğu macOS için de mevcuttur. UTM şu anda çeşitli yan yükleme yöntemleriyle yalnızca iPhone ve iPad'e yüklenebiliyor veya cihazların jailbreakli olmasını gerektiriyor.






(Ibe)



Haberin Sonu