Susuz Turşu (senelerın Eskimeyen Tarifi)

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Susuz Turşu (senelerın Eskimeyen Tarifi) İçin Malzemeler

  • 1.200 kg lahana
  • 3 adet kelek
  • Yarım kilo acur
  • Yarım kilo salatalık
  • 3 baş sarımsak
  • 2 adet kapya biber
  • 3 adet havuç
  • 1 kase cin biberi (İsteğe bağlı)
  • 1 kase acı biber (İsteğe bağlı)
  • 5 -10 adet kıl biber (Ben kullanmadım)
  • Yarım çay bardağı nohut
  • 3.5 su bardağı sirke
  • 6 yemek iri turşu tuzu
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı limon tuzu
Not istediğiniz malzemeyi daha fazla yada az kullanabilirsiniz


Susuz Turşu (senelerın Eskimeyen Tarifi) Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tüm materyalleri yıkayıp doğrayın.
  2. Sarımsakları suda bekletip kabuğunu soyun.
  3. Büyük bir kaba evvel doğradığınız lahanaları ekleyip üzerine 2 yemek kaşığı tuz serpin ve düzgünce ovun.
  4. Diğer tüm gereçleri üzerine ek edin.
  5. Tuz, sirke, limon tuzu ve şekerini ekleyip karıştırın.
  6. Üzerine bir kapak kapatın.
  7. Serin bir yerde 24 saat bekletin.
  8. 3 -4 kez orta ara karıştırın.
  9. Tüm sebzeler kendi suyunu salacak ve güzelce sulanacak.
  10. Yeteri kadar suyunu salan turşumuz hazır.
  11. Artık kavanoza doldurabilirsiniz.
  12. Kabın tabanında kalan suyu turşunun üzerine döküp kapağını kapatın.
  13. Güneş görmeyen serin bir yere koyabilirsiniz.Bu ölçülerde 2 tn 2 litrelik tam şişelere tam oldu.
Not
👉
Kabın tabanında kalan su turşunun üzerini kapatacak biçimde tam dek geliyor. Hatta benim suyum fazla bile geldi. Şayet kâfi gelmez yada azalırsa tuz ölçüsünü denetim edin ve tuzu yeterliyse içme suyu ekleyin. Tuz ölçüsü kâfi gelmezse yeteri kadar ılık suyun ortasında tuzu eritip su eği yapabilirsiniz.
📌
deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
❤
🌷
😉
.

Susuz Turşu (senelerın Eskimeyen Tarifi) Fotoğraflı Yapılışı