Siyah Zeytin

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Siyah Zeytin Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg yeni hasadı yapılmış siyah zeytin
  • 1 kepçe salamura tuzu ( 120 gram )
Siyah Zeytin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Siyah zeytinleri uygunca yıkayıp tozundan arındırıyoruz.
  2. İyice kurutuyoruz ve kullanmak istediğiniz kavanoza tuz ,zeytin ,tuz ,zeytin biçiminde ekliyoruz.
  3. Kavanozun ağzını kapattıktan daha sonra tuz her bir zeytine değecek halde hafifçeçe sallıyoruz.
  4. Bu süreci her gün yapıyoruz. ( 1,5-2 ay boyunca ).
  5. Sallama süreci sırasında zeytin vakit içinde acı suyunu salacaktır.
  6. Her gördüğünüzde bu suyu dökmeniz gerekiyor.
  7. Yaklaşık 2 ay sonunda zeytinler yenecek kıvama geliyor.
  8. Yemeden iki gün evvel istenilen ölçüde ılık suda 2 gün bekletiyoruz ki tuzundan uzaklaştıralım.
  9. Servisini isteğe nazaran bir ölçü zeytinyağı, limon ve sirke ile yapabilirsiniz. Afiyet olsun! :).
Siyah Zeytin Tanımı Fotoğraflı Yapılışı