Sıcak Suyla Kütür Kütür Turşu Tanımı

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Sıcak Suyla Kütür Kütür Turşu Tanımı İçin Malzemeler

1 lt lik kavanoz için örnek;

  • 10-15 adet kornişon salatalık
  • 4-5 adet kıl biber
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kapya biber
  • 3-4 adet iri bamya
  • 3-4 diş sarımsak
1lt lik kavanoz için;

  • 1 yemek kaşığı salamura tuzu
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 3-4 adet limon tuzu
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sirke
  • Sıcak su
Sıcak Suyla Kütür Kütür Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle bütün gereçleri güzelce yıkıyoruz.
  2. Kavanozun tabanına sarımsakları ekliyoruz.
  3. Ardından turşuluk gereçleri yerleştiriyoruz. Ortalara yeniden sarımsak koyuyoruz.
  4. Tuz, şeker, sirke ve limon tuzunu ekleyerek sıcak suyla kavanozu tamamlıyoruz.
  5. Kapağını 2 geri 1 ileri biçimde kapatıyoruz.
  6. Ters çevirerek üstünü örterek sabaha kadar öylece bırakıyoruz.
    10 gün daha sonra yemeye hazır
    👌🏻
    .
Sıcak Suyla Kütür Kütür Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı