Şeftali Reçeli

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Şeftali Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg sert şeftali
  • 1 kg 700 gram şeker
  • 2 çubuk tarçın
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığına yakın limon tuzu
Şeftali Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yazı sevenler
    😍
    şeftalilerimizin kabuklarını soyalım ve dilim dilim keserek, o dilimleri de küp küp doğrayalım.
  2. Şeftalerimizin çekirdeklerini atmayalım zira hem renk veriyor reçele birebir vakitte kıvamını koyultuyor.
  3. Şeftali ve çekirdeklerini bir kaba koyalım, üzerine şekerimizin tamamını ekleyerek 8-9 saat bekletelim.
  4. hemen sonrasında şekere yatırılmış şeftalilerimizi bir kaba alalım ve kokusunun uygunca geçmesi için çubuk tarçınımızı da üstüne ekleyerek kaynayana kadar olağan ateşte kaynadıktan daha sonra kısık ateşte orta ara üstündeki köpüğü de alarak kısık ateşte kaynatalım.
  5. İlk kaynamada üzerine limon suyunu ve limon tuzunu eklemeyi unutmayın.
  6. Yarım saat kaynatıp ortasından tarçın ve çekirdekleri çıkaralım.
  7. Sıcak sıcak reçelimizi borcama dökelim ve güneşte bekletelim.
  8. İstediğimiz kıvamı aldığımızda kavanozlayım ve serin yerde koruma edelim. Afiyet olsun efendim
    🥰
    havalar güneşli değilse kaynama müddetimizi arttırabiliriz:).
Şeftali Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı