Salatalık Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Salatalık Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • Kornişon turşuluk salatalık (en küçük uzunlukta olanları tercih ediyorum)
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 dolu yemek kaşığı iri tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2-3 tane limon tuzu
  • 1 çay bardağı sirke
  • Kaynar su
1 litrelik kavonozlar için gereçleri 2 katına çıkarın.


Salatalık Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Salatalıkları kavonozlara güzelce yerleştirip ortalara sarımsak atıyoruz.
  2. Üzerine iri tuz şeker ve limon tuzunu koyup şirketi döküyoruz.
  3. Üzerini büsbütün kapatana kadar kaynar su ile dolduruyoruz ve sıcaklığıyla kapatıyoruz.
  4. 10 güne kadar tursunuz hazır oluyor ve bu kış boyunca da bu türlü saklayabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun
    🤗
    .
Salatalık Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı