Pekmezli Simit

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Pekmezli Simit Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 küp yaş maya yahut 1 küçük paket kuru maya
  • Aldığı kadar un
Pekmezli sosu için;

  • Yarım çay bardağı üzüm pekmezi
  • Yarım çay bardağı su
Üzeri için;

  • Bol susam
Pekmezli Simit Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel sıvı gereçler başta olmak üzere tüm materyalleri bir kaba alalım ve kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Mayalanması için 30-45 dk. bekleyelim.
  2. Mayalanan hamurumuzu alıp küçük küçük (mandalina büyüklüğünde) bezelere ayıralım ve bir bezeyi yine iki eşit kesime ayırıp uzatalım ve birbirlerine ötürüp simit biçimi verin.
  3. Pekmezli suya batırin çabucak sonrasında bol susama bulayıp fırın tepsimize dizelim.
  4. 200 derecede, üzerii kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Pekmezli Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı