Mor Lahana Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Mor Lahana Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet mor lahana
  • 3 adet sarımsak (her şişeye)
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 çay kaşığı limon tozu
  • Yarım çay bardağı sirke
Mor Lahana Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. 1 adet mor lahanamızı yıkayalım.
  2. Lahanamızı doğrayıp tuzlayıp elimizle ovalayalım.
  3. Dezenfekte ettiğimiz yarım kg lık konserve şişelerine dolduralım.
  4. Sarımsağı, yarım çay bardağı sirke 1 tatlı kaşığı şeker 1 çay kaşığı limon tuzu ve 1 er dilim limon ekleyip üzerini arıtılmış su ile dolduruyoruz, şişelerin üzerine 1 er dilim limon koydum ekşilik vermesi için.
  5. Kaynatılmış yeni kapaklarımızı kapatıyoruz.
  6. Serin ortamda koruma ediyoruz.
  7. 1 hafta daha sonra istediğimiz vakit çıkarıp yemeklerin yanında salatalarda afiyetle yiyoruz.
Mor Lahana Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı