Lahana Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Lahana Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • Beyaz lahananın iç kısmı
  • 1 kilo mor havuç
  • 2 kase kadar acı biber
  • 2 baş sarımsak
  • Sirke
  • Kaya tuzu
  • Limon tuzu
  • Kaynar su
Lahana Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle her bir litrelik kap için yarım su bardağından 2 parmak fazla sirke, 1 yemek kaşığı kayatuzu,1 tatlı kaşığı toz şeker, yarım yemek kaşığı limon tuzu kullanıyoruz.
  2. Lahananın iç kısmını ince ince doğradıktan daha sonra güzelce yıkıyoruz. Mor havuçlar ve sarımsakları soyuyoruz. Biberleri de yıkadıktan daha sonra ben 3 litrelik bidon kullandım üstteki ölçünün 3 katını kullanıyoruz.
  3. Sırasıyla lahana havuç biber ve sarımsakları bastırarak dolduruyoruz. Üzerine tuz, toz şeker ve limon tuzunu ekledikten daha sonra bidonu soğuk su dolu bir kaba koyup üzerine kaynar su dolduruyoruz. En üste maydanoz koyuyoruz. Ağzını sıkıca kapatıyoruz.
  4. Mor havuç un rengi lahanalara çıkıyor ve fazlaca hoş oluyor denemenizi tavsiye ederim, hem kalan lahanaları kıymetlendirmiş oluyoruz
    😊
Lahana Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı