Kuru İncir Reçeli

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kuru İncir Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 750 gram kuru incir
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • Yarım limon suyu
  • Göz sonucu ceviz içi
Kuru İncir Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İncirler küp küp doğranır. Bu süreçte mutfak makası kullanmanızı tavsiye ederim bıçakla pek güç oluyor.
  2. Doğradığımız incirleri bir tencereye alalım. İncirleri üzerine şeker ve suyunu ekleyip 15 dakika bekletelim.
  3. Orta-kısık ateşte yoğunlaşana kadar kaynatalım yoğunlaşınca ceviz ve limon suyunu ekleyip bir 5 dakika daha kaynatalım. Biraz koyu bir reçel olması gerekiyor.
  4. Sıcakken kavanozlayıp güzelce koruma edelim. Kahvaltılarda tahin ile birlikle yemesi epeyce keyifli olan bir reçel. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun
    💞
    💞
    .
Kuru İncir Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı