Kütür Kütür Karışık Turşu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kütür Kütür Karışık Turşu Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet salatalık
  • 2 adet havuç
  • 4-5 adet kıl biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 7-8 diş sarımsak
  • 1 dilim limon
  • 1 yemek kaşığı iri turşu tuzu
  • Yarım çay kaşığı limon tuzu
  • 1 çay bardağı sirke
  • Kaynamış su (kavanoz dolana kadar)
Kütür Kütür Karışık Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bütün sebzeler temizlenip uygun boyutta doğranır.
  2. Hepsi birlikte harmanlanır .
  3. Kavanoza evvel birkaç diş sarımsak atılır, üzerine doğranan sebzeler yerleştirilir ortasına bir daha sarımsak koyulur ve kavanoz dolanana kadar sebzeler bastırılır.
  4. En üste bir daha sarımsak, iri tuz, limon tuzu ve sirkesi eklenir.
  5. Kaynamış suyu doldurulur, kesilen limon dilimi en üstüne yerleştirilir ve kavanozun kapağı sıkıca kapatılıp aksi çevirilir.
  6. böyle yapılan turşunuz 5-7 günde hazır.
Not: kapaklarını kaynatarak kapatın, sıcak kapak olsun vakumlanması için
💡
.

Kütür Kütür Karışık Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı