Kremalı Karnabahar

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kremalı Karnabahar Tanımı İçin Gereçler

  • Orta uzunluk karnabahar
  • 2 tane patates
Krema sosu için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Çok az zerdeçal
  • Rendelenmiş kaşar
Kremalı Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Karnabaharları küçük küçük ayırdım bol suyun ortasında 15 dakika bekletelim.
  2. Akabinde patatesleri küp küp doğrayın tenceremize karnabahar ve patateslerimizi alalım 20 dakika yumuşayıncaya kadar tuzlu bir suda haşlayalım.
  3. Haşlandıktan daha sonra süzüp, sudan geçirelim daha sonra borcama yayalım.
  4. ondan sonrasında kremamızı hazırlayalım birinci tereyağ, un kokusu çıkana kadar kavuralım. Akabinde sütümüzü ekleyip, baharatlatımızla ekleyelim.
  5. Kremamız kıvam alınca karnabaharlarımın üzerini kapatacak biçimde yayalım akabinde rendelenmiş kaşarları ekleyin.
  6. Üzeri kızarıncaya kadar fırında 200 derece pişirin afiyet olsun.
Kremalı Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı