Konutta Doğal Peynir Üretimi

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Evde Doğal Peynir Üretimi Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 kilo süt
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı sirke
  • Tuz
Evde Doğal Peynir Üretimi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Süt kaynatılır üzeri kaymak tutmasına müsaade vermeyi daima karıştırın.
  2. Başka bir kapta yoğurt yeterlice karıştırılır. Sulu üzere olacak.
  3. Kaynayan süte ek edilir üzerine de tuz, sirke ek edilir.
  4. Hepsi bir hoş kaynatılır.
  5. Üstü topak topak olacak peynir kendini belirli edecek.
  6. Sütün suyu yeşil rengi alana kadar devam edelim.
  7. Suyun rengi yeşil olduğu vakit altını kapatın ve ortasından süzdürerek peynir tanelerini alın.
  8. Ardından beyaz bir tülbente koyup üzerine ağır bir şey koyun. En az 12 saat durmalı yada 1 gün bekletilir.
  9. Ertesi gün suyu düzgünce süzüldükten daha sonra dilimleyerek kavanoza koyup suyundan da üzerine ek edilir. Ve sonraki gün hazır. Yemeğe. Afiyet olsun size.
Evde Doğal Peynir Üretimi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı