Kızılcık Reçeli

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kızılcık Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kızılcık
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 su bardağı su
Kızılcık Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk etapta kızılcıkları bir hoş yıkayıp derin bir tencereye alıyoruz.
  2. ondan sonrasındasında üzerine toz şekerimizi ilave ediyoruz ve yarım saat bekletiyoruz.
  3. Altını açtığımız ocağın birinci etapta yüksek ısıda su kattığımız kızılcıklarımızı kaynatıyoruz.
  4. Kaynamaya başladıktan daha sonra 10 dakika daha sonra altını kısıyoruz ve limon tuzunu atıp daha sonra kısık ateşte yaklaşık yarım saat boyunca kaynatıyoruz.
  5. Önceden hazırladığımız kavanozlarımıza ocağın altını kapatmadan reçellerimizi ek ediyoruz sıcak sıcak olan kavanozların kapaklarını kapatıp 3 sefer aksi çevirip üzerine örtü örterek 24 saat boyunca bekletiyoruz.
  6. ondan sonrasındasında soğuyan reçel kavanozlarımızı isterseniz buzdolabında ya da serin bir yerde koruma edebilirsiniz.
    Afiyet olsun.
    🙂
Kızılcık Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı