Kıtır Kıtır Karnabahar Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kıtır Kıtır Karnabahar Turşusu Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet küçük karnabahar
  • 2-3 adet havuç
  • Her kavanoz için 5 diş sarımsak
  • Her kavanoz için 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Her kavanoz için 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • Her kavanoz için yarım çay kaşığı limontuzu
  • Her kavanoz için 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • Kavanozun üstünü geçecek kadar kaynar su
  • 2 tane 1 litrelik kavanoz ve kapak
Kıtır Kıtır Karnabahar Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır


Bu ölçülerde 2 adet 1 litrelik kavanozdan turşu çıkıyor. Siz tanımı çoğaltıp daha fazla turşu yapabilirsiniz.

  1. Karnabaharı çiçek çiçek ayırıp bol suda yıkayıp süzüyoruz.
  2. Havuçları soyup doğruyoruz.
  3. Kavanozun altına 3 diş sarımsak koyuyoruz.
  4. Karnabahar ve havuçları kavanozlara paylaştırıyoruz.
  5. Üzerine 2 diş sarımsak ekliyoruz.
  6. Üzerine tozşeker, kayatuzu, limontuzu ve sirkeyi ekliyoruz.
  7. En son üstünü geçecek kadar kaynar su ek edip kapağını sıkıca kapayıp aksi çeviriyoruz. Bir gün bu türlü bekletiyoruz. Sonraki gün serin bir yerde koruma ediyoruz.
  8. 2 hafta daha sonra turşumuz yemeye hazır olacaktır. Afiyet olsun ????.
Kıtır Kıtır Karnabahar Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı