Kışlık Menemen (Çiğden)

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kışlık Menemen (Çiğden) Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 kilo yumurta domates
  • 1 kilo sivri yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
Kışlık Menemen (Çiğden) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumurta domatesi yıkayalım, kaynar suda bekletelim.
  2. Kabukları bekledikten daha sonra çabucak soyulacaktır.
  3. Domateslerin kabuklarını soyalım, küp küp doğrayalım.
  4. Biberleri de ince ince kıyalım domates ve biberleri harmanlayalım (Salata yapar üzere çiğden yapıyoruz) kavanozları yarım saatlik programda bulaşık makinesinde yıkayalım.
  5. Domates ve biber karışımını sıcak kavanozlara uygunca sıkıştırarak dolduralım zira kaynayınca iniyor.
  6. Her bir kavanozun üzerine bir tatlı kaşığı kaya tuzu koyalım, kapaklarını kapatıp aykırı çevirelim.
  7. Yayvan büyük bir tencereye kavanozları kapakları alta gelecek biçimde yerleştirelim.
  8. Üzerinden suyunu koyup kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan daha sonra 20 dakika daha kaynatalım.
  9. Tencereden alınca kapaklarının üzerine yatırıp bir gün bekletelim. Serin bir yerde koruma edelim afiyet olsun.
Kışlık Menemen (Çiğden) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı