Kışlık Kornişon Salatalık Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kışlık Kornişon Salatalık Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 kg kornişon salatalık
  • 10 adet iri diş sarımsak
  • 8 adet defne yaprağı
  • 1 avuç nohut
  • 1 adet iri kuru soğan
  • 1 adet kırmızı büyük uzunluk kapya biber
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu (1 ölçü için)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker (1 ölçü için)
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu (1 ölçü için)
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi (1 ölçü için)
  • 4 su bardağı damacana içme suyu (1 ölçü için)
  • 2 adet 3 kg’lık turşu bidonu
Kışlık Kornişon Salatalık Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle kornişonları bol suda güzelce yıkayıp sap kısımlarını çabucak üstünden, hayli derin olmamak koşuluyla kesip ön hazırlığını yapın.
  2. Sarımsakları soyup bir kaseye dilimleyin.
  3. Kapya biberi uzunlamasına ortadan ikiye kesip çekirdeklerini ayıklayın.
  4. Her iki bidonum tabanına doğradığınız sarımsakları, nohutu ve defne yaprağını eşit olarak paylaştırıp yerleştirin.
  5. Üzerlerine kornişonları taban tabana dairesel olarak sıkıştırarak yerleştirin.
  6. En üste ise 1 adet kuru soğanı halka halinde doğrayıp bidonlara hisse edin. Kırmızı kapya biberi yerleştirip bidonları kenara alın.
  7. Derin bir kap alıp turşu suyunu hazırlamaya başlayın.
  8. 1 ölçü turşu suyunun tanımı şöyle (kullandığım su bardağı ölçüsü 200ml):1 su bardağı üzüm sirkesi,
    4 su bardağı içme suyu,2 yemek kaşığı kaya tuzu,1 tatlı kaşığı limon tuzu,1 tatlı kaşığı toz şeker.
  9. Turşunuzun ölçüsüne, bidonunuzun büyüklüğüne nazaran ölçüyü kat sayısı olarak arttırabilirsiniz. Ben bu ölçünün 4 katı ile hazırladım, tam geldi.
  10. Tuz, şeker, limon tuzu ortasında uygunca eriyene kadar çırpma teli ile karıştırın ve bidonları doldurun.Turşunuz 21 gün daha sonra afiyetle, sıhhatle yemeye hazır
    🤗
    Afiyet olsun
    🌸
    .
Kışlık Kornişon Salatalık Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı