Kışlık Kıl Biber Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kışlık Kıl Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo kıl biber
  • 1 su bardağı üzüm yada elma sirkesi (Her kavanoz için bir su bardağı )
  • 1buçuk yemek kaşığı turşu tuzu
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 kase dokusu sarımsak
  • Kavanozların üstüne koymak için limon
  • Kavanozları doldurmak için kaynar su
Kışlık Kıl Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kıl biberleri yıkıyoruz. çabucak sonrasında biberleri 2ye yada 3e bölüyoruz.
  2. Kavanozun en altına sarımsaklardan koyuyoruz üzerine biberleri yerleştiriyoruz ortasına gelince tekrar sarımsak koyuyoruz tekrar biber ile dolduruyoruz uygunca bastırıp sıkıştırıyoruz en son bir daha sarımsak koyuyoruz.
  3. ondan sonrasında limon tuzu, turşu tuzu ve sirkeyi koyuyoruz üzerine yuvarlak biçimde kesilmiş limon dilimi koyuyoruz ve kaynar suyumuzuda ekliyoruz. Sıkıca kapağını kapatıp karşıt çeviriyoruz.
  4. Karanlık bir yerde üzerine bir bez örtüp bir gün bekletiyoruz tursunuzu serin bir yerde koruma ederseniz daha âlâ olur şayet o denli bir yeriniz yoksa buzdolabında saklayabilirsiniz 15-20 gün daha sonra tursunuz hazır olacaktır. Afiyet olsun.
Kışlık Kıl Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı