Kırmızı Pancar Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kırmızı Pancar Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo kırmızı pancar
  • 1 su bardağı sirke
  • 1 yemek kaşığı tuz (Turşuluk kaya tuzu)
  • 1 çay kaşığı tepeleme limontuzu
  • 1 çay kaşığı tepeleme şeker
  • 4 diş irice sarımsak
  • 4 tane defne yaprağı
Kırmızı Pancar Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Pancarları güzelce yıkayıp soyup kare kare doğrayalım tencereye alalım.
  2. Üzerini geçene kadar su koyalım 1 su bardağı sirkeyi de ekleyip karıştıralım.
  3. Kaynamaya başladıktan daha sonra 15 dakika pişirelim.
  4. Bir çatal batıralım. Rahatça çatal giriyorsa yumuşaklığı tamamdır altını söndürelim lakin çatal girmiyorsa biraz daha kaynasın altını söndürüp ılımasını bekleyelim
  5. Ilıyınca pancarları ortasından alıp kavanoza dolduralım.
  6. Üzerine 1çaykaşığı limon tuzunu, 1 çay kaşığı şekeri küçük küçük doğradığımız sarımsağı ve defne yaprağını koyalım.
  7. Tenceredeki pancarı pişirdiğimiz suyu boşaltalım ağzı açık vaziyette soğuyana kadar beklesin.
  8. Soğuyunca kapağını sıkıca kapatıp 1 gün beklettikten daha sonra buzdolabına alalım çabucak açıp yiyebileceğiniz üzere kış ortasında bekletebilirsiniz 1 yıl hiçbirşey olmadan buzdolabında bekler.
Kırmızı Pancar Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı