Kendi Ketçabını Kendin Yap (20 Dakikada)

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kendi Ketçabını Kendin Yap (20 Dakikada) Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kilo kırmızı domates
  • 1 tane kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kahve fincanı elma sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tane karanfil
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı silme tarçın
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 tane defne yaprağı
Kendi Ketçabını Kendin Yap (20 Dakikada) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Soğanı ince jülyen doğrayın.
  2. Tavaya sıvı yağımızı koyup domatesleri biraz irice doğrayıp, sarımsağı defne yapraklarını karanfilleri ekleyip ocağa koyuyoruz.
  3. Yeterlice yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  4. Pişen domates harcımıza kalan sirke ve baharatları ekliyoruz.
  5. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz. İçinden defne yapraklarını ve karanfilleri çıkarın.
  6. Blendırdan geçiriyoruz. Yeterlice pürüzsüz olana kadar.
  7. Blendırdan çektiğimiz ketçabımızı bir kaşık sayesinde tel süzgüden geçiriyoruz.
  8. Vaktimizi alacak lakin sonuç epey hoş.
  9. Ketçapımız hazır ister patates kızartmalarda köftelerde daha evvel ketçabı kullandığımız bütün yemeklerimizde kullanabiliriz.Afiyet sıhhat olsun. ????????????.
Kendi Ketçabını Kendin Yap (20 Dakikada) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı