Kelek Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kelek Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo orta uzunluk kelek
  • 1/2 (yarım) su bardağı üzüm sirkesi
  • 3 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 baş sarımsak
  • 1 litre su (içme suyu)
  • Bir tutam maydanoz (isteğe bağlı)
Kelek Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle keleklerimizi güzelce yıkayalım baş ve alt kısımlarını kesip üzerlerine kürdan yardımı ile bir kaç yerinden delikler açalım.
  2. Ben içme suyu kullandığım için bu biçimde bir sürece gerek kalmadı lakin siz çeşme suyu ile yapacaksanız suyunuzu kaynatıp ocaktan aldıktan daha sonra içine sirke,tuz,şeker ve limon suyunu ekleyip ortasındakiler eriyinceye kadar soğuması için bekletin.
  3. İçme suyu kullanacak olan arkadaşlar tıpkı süreci suyu kaynatmadan yapabilirler
    🤗
    .
  4. Sarımsaklarımızı temizleyip yıkadıktan daha sonra turşu yapacağımız şişelerimizin içine paylaştıralım ve üzerine keleklerimizi yerleştirelim.
  5. Hazırladığımız turşu suyumuzu keleklerimizin üstünü geçecek kadar dolduralım.
  6. İsteğe bağlı arımalandırmak için birer tutam maydanozu (dereotu,kereviz yaprağı vs kullanabilirsiniz. )yerleştirelim ve şişelerimizin ağzını hava almayacak biçimde güzelce kapatalım aykırı düz edelim.
  7. Turşumuzu güneş görmeyen bir ortamda 15-20 gün bekletelim.Süre sonunda turşumuz hazır
    👩🏻‍🍳
    .Afiyet olsun
    😋
    .
Kelek Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı