Kayseri Mantısı

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kayseri Mantısı Tanımı İçin Materyaller

  • 1 paket kayseri mantısı
  • 1 litre su
  • Tuz
Üzeri için;

  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
Sosu için;

  • 1 çay bardağı yarısı sıvı yağ
  • Pul biberi
Kayseri Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tencereye suyu bırakıp kaynayınca mantının paketini boşaltıp, tuzunu ekleyip, kaynamaya bırakıyoruz.
  2. Kıvama gelen mantıyı ocaktan alıp, yoğurdu çırpıp, sarımsağı ekliyoruzz.
  3. Yağı kızdırıp, pulbiberini atıp, bir tabağa mantıyı doldurup, yoğurdu daha sonra yağı ekleyip afiyetle yemek afiyet olsun hakikaten güç günlerin hazır yemeği .
Kayseri Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı